Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı 'Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili yarın bir müjdem var' açıklamasının sebebi belli oldu. Erdoğan'ın müjdesi ise Bosna-Hersek ziyareti sonrası uçakta gazetecilere yaptığı açıklama ile ortaya çıktı. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'na bir Mercedes tahsis edeceğini söyledi ve aracın zırhlı olacağını da belirtti.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’yla görüşeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı makamından bir Mercedes’i ben Diyanet İşleri Başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak” dedi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: Bu hassas konularla ilgili olarak hiç sağa sola bakmaya gerek yok. Bir üst akıl var. Çünkü bunlar Türkiye’yi dizayn etmek istiyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Tabii Diyanet İşleri Başkanımızın şahsına yönelik bu atılan adımı inşallah ben dönüşten sonra kendisiyle de görüşeceğim. Cumhurbaşkanı makamından bir Mercedes’i ben Diyanet İşleri Başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak. Başbakanlığım dönemimde yargıda birçok başkana bu tür tahsisler yapmıştım. Şimdi de Cumhurbaşkanı olarak bu tahsisi kendisine yapacağım. Çünkü o makam bunlara fazlasıyla layıktır. Zaten aslına bakarsanız, makam araçlarını eleştiri konusu yapanların altında, çok daha lüks arabalar var. Çocuklarının altında spor arabalar var.