İki gün önce TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ''torba teklifin'' görüşülmesi sırasında verilen önergenin kabul edilmesiyle, tıp fakültelerinin son sınıfında okuyan öğrencilere intörn eğitimi sırasında aylık ücret ödenmesi ile sigortalanmaları hükmü getirildi. Güven,  ''Asgari ücretin altında bir aylık bağlanması intörn hekimlerimiz için yeterli değildir. İngiltere'de intörn’ler yıllık 22 bin sterlin almaktadır. Bu rakam, bizim intörnlerimize layık görülen rakam ile karşılaştırılamaz elbette'' dedi.

Çok zor koşullarda eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan tıp fakültesi öğrencilerinin koşullarının iyileştirilmesi konusunda bir hafta içinde 7000 toplanan destek imzasını Güven’e teslim eden Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özden Şener, İntörn’lere asgari ücretin altında bile olsa bir maaş bağlanmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, kronik karbon monoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden İntörn Dr. Gülenay Aydın’ı andı. Gülenay Aydın gibi birçok örnek olduğunu vurgulayan Şener, “bu çocukların sağlıklı koşullarda yaşayabileceği bir ücreti vermek lazım.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP ve MHP'nin hekim, diş hekimi, eczacı milletvekilleri ile Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özden Şener ve intörnlerle ilgili çalışmalar yürüten Doç. Dr. Selçuk Dağdelen ile birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, İntörn hekimlere maaş bağlanmasının sevindirici olduğunu, ancak takdir edilen bedelin asgari ücret altında olmasının üzücü olduğunu söyledi.

6. sınıf intörnlerin klinik, poliklinik, ameliyathane ve saha çalışmalarını kapsayan ve hiç izin kullanmadan 12 ay sürekli hekim olarak çalıştıklarını vurgulayan Güven, “İntörnler şiddete de maruz kalıyorlar, haklarında haksız yere davalar da açılabiliyor. Nöbet dahil her türlü hasta ile ilgili işleri yapıyorlar. Kan alıyorlar, muayene edip, tedavi planlıyorlar” diye konuştu. Bir çok öğrencinin ciddi beslenme ve barınma sorunları olduğunu, daha iyi çalışabilmek için kiraladıkları çok kötü koşullardaki evlerde yaşam şavaşı verdiklerini ve iyi hekim olmak için çabaladıklarını anlatan Güven, tüm üniversite öğrencilerinin iyi koşullarda yaşamaları gerektiğini, devletin de görevinin sağlamak olduğunu  söyledi.

Güven, CHP olarak intörnlerin ve tüm sağlık çalışanlarının özlük ve diğer haklarının sağlanması için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 Doç. Dr. Selçuk Dağdelen ise, “Bu yasa önergesini veren milletvekillerine ve destek veren herkese teşekkür ederiz. 6. Sınıf öğrencileri, vasıfsız işçi statüsünde, bizlere kırgın olarak hekimliğe başlıyorlardı. Sigorta kapsamına alınmaları ve az da olsa bir ücret verilmeleri bu hekimleri kazanmamızı sağlayacaktır. Bu çocukların rahat koşullarda iyi eğitim almaları lazım” şeklinde konuştu.