Esin Gençel- Büyük Birlik Partisi İl başkanı Ahmet Bereket ve bazı il yönetim kurulu üyeleri, yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen kongre sonrası CHP il başkanlığı koltuğuna oturan Ali Engin'i ziyaret ederek, başkanlık döneminin hayırlı olmasını diledi. Ziyarette konuşan Engin, "Sorun, ülkemizin birliği beraberliği ve hukuk sistemi. Kişilere göre değişebilen bir hukuk sistemi olabilir mi? Önce Ergenekon'dan içeri alıyorlar. Sonra 'bu çok oldu' diyorlar. Bu artık komedidir. Bizim bin yıllık devlet geleneğimiz var. Ülkemizde bu yasalar akşamdan sabaha kadar değişiyorsa, yazık günah. Hatırladığımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun hümanist, yurdunu seven ve inandığı şeylerin peşinde koşan, ülkesini her şeyin üstünde tutan bir kişi olduğu. Tabi ki bazı ideolojik farklılıklar olacak ama bu ülkemizin insanının çıkarlarının üzerinde olamaz. Kendisini minnetle ve saygıyla anacağız. Bu ziyaret için teşekkür ederiz. Demokrasimiz için BBP önemli ve ülkenin birlik ve beraberliğine katkı bulunmuş, tıkanılan dönemlerde sağduyu gösteren bir parti olmuştur. BBP'yi gerginliği artırıcı, kışkırtıcı değil birlik ve beraberliği sağlanmasına yönelik siyasetinden dolayı kutluyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci'yi bir televizyon kanalındaki programda dinlediğini ve düşüncelerini çok beğendiğini kaydeden Engin, "Acaba kendisi CHP'li mi dedim. Özelleştirme, dış politika ve terörle ilgili görüşlerimiz örtüşüyor. Anladım ki artık katı ideolojik şeylerden ziyade ülkenin sorunu önemli" diye konuştu.

İzmir'de iktidar olmak gerçekten zor


BBP İl Başkanı Ahmet Bereket ise, "Rahmetli Başkanımızın vefatında da en büyük desteği o zamanki Genel Başkanınız Deniz Baykal'dan almıştık. Genel merkezlerimiz sürekli diyalog halinde. Bu ziyareti nezaket ve hayırlı olsun demek için gerçekleştirdik. Türkiye'de ana muhalefet olunabilir ama İzmir'de iktidar olmak gerçekten zor. Allah utandırmasın" dedi.

Editör: Haber Merkezi