Sebahat Çakıcı- Kurultay sürecine giren CHP'de, İzmir İl Başkanı Ali Engin, kurultay delegeleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. 54 kurultay delegesinin katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda, partide genel başkanlık probleminin olmadığı konusunda hemfikir olundu, tüzükle ilgili öneriler getirildi. Delegeler, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza verdi. Engin, basına açık bölümde Genel Başkan Adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi

54 delege katıldı

Toplantıya 66 kurultay delegesinden 54'ü katıldı. Basına kapalı toplantıda 15 kurultay delegesinin konuşma yaptığı öğrenildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda kurultay delegeleri, Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkan adayı olarak görmek istediklerine dair imza verdiler.

Engin: Herkes hemfikir, genel başkan problemi yok


Toplantı sonunda değerlendirme yapan Engin, 'Çok yararlı bir toplantı oldu. Yaklaşık 15 kurultay delegesi arkadaşımız konuştu. Partinin genel başkan sorunu yok. Seçime giderken böyle bir tartışmanın partiye zarar verdiği konusunda herkes hemfikir. Tabii eleştiriler de oldu. Toplantıya mazeretleri nedeniyle gelemeyenler oldu. Genel Başkanımızın adaylığı için 60'ın üzerinde bir imza bulacağız o konuda sıkıntı yok. Aday olmak isteyenler bize de, Genel Başkana da bunu iletecekler. Bu toplantıda aday olmak istiyorum diyen çıkmadı. Tüzükle ilgili de partimizde aday adayı olup aday gösterilmediği için istifa edenlerin en az 5 yıl süreyle partiye geri dönüşlerinin olmaması önerisi geldi. Bu öneriyi tüzük komisyonuna ileteceğim' dedi.

Hedefte İnce var

Engin basına açık bölümde, hafta başında İzmir'e gelen ve parti binasında basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi. Engin, '90 yıllık çınar CHP'ye genel başkan olmak kolay değil. Günlük, ucuz siyasi beklentilerle delege oyu alacağım diye genel başkanı basın üzerinden ve sokakta eleştirmek sadece Kılıçdaroğlu'nu değil, CHP'yi yaralar. Herkes aday olabilir. Üzülerek izliyorum ki bu sürece uygun olmayan bazı değerlendirmeler yapılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Partide yarış, rekabet olabilir ancak öncelikle genel başkan adayı olan arkadaşın Türkiye için ne demek istediği bilmek isterim. Sadece tüzüğü değiştireceğim, önseçim yapacağım diye popülizm yaparak genel başkan olunmaz' dedi. 

Engin-Çakmur gerginliği


Toplantı sonunda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'le Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur arasında tartışma yaşandı. Kurultay delegesi olan Çakmur kapı kapı dolaşılıp çalışılması gerektiğini ifade etti. İl Başkanı Ali Engin ise kapanış konuşmasında Çakmur'a cevap verdi: Örnek aldığım bir siyasetçi olan eski Büyükşehir Belediye Başkanımız, kapı kapı dolaşıp çalışın, diyor. 10 yıldır bu partideyim. Kapı kapı dolaşıp çalışıyorum ama nedense kendisini görmedim. Çıkıp salonlarda konuşuluyor ama alanda çalışılmıyor.
Editör: Haber Merkezi