Aziz Kocaoğlu'nun toplumun geniş bir kesimi tarafından ciddi şekilde eleştirildiğini ve artık İzmir halkının gerçekleri fark etmeye başladığını öne süren Şengül şöyle konuştu:

"Sayın Kocaoğlu şunu bilsin ki her şey güllük gülistanlık değil, artık kendisini İzmir halkı sorguluyor ve yapılmayan hizmetleri görmeye başladı. Bundan rahatsız olan Kocaoğlu bahane üretmeye başladı. CHP'nin 'taşı koysam seçilir' anlayışı artık geçerliliğini yitirdi. Sayın Kocaoğlu ve CHP'nin sıkıntısı budur."
İmzalanmayan kentsel dönüşüm projeleri konusunda da açıklamada bulunan Şengül, bu projelerin tam kentsel dönüşüm kanun tasarısının TBMM'ye geldiği sırada Bakanlar Kurulu'nun gündemine geldiğini, yapılacak bazı değişiklikler nedeniyle gecikmenin yaşandığını ancak en kısa sürede imzalanacağını açıkladı.

Buca'da beceremediler

Kentsel dönüşüm için Buca'da 578 adet konut üretildiğini ifade eden Şengül, "Kentsel dönüşüm için yapılan bu konutlar kaça mal oldu, ne kadarı satıldı. Sayın Kocaoğlu, hükümeti suçlayacağına ilk önce bunların hesabını versin" dedi.

Şengül, Aziz Kocaoğlu'nun sık sık Kadifekale'yi örnek verdiğine işaret ederek, "Kentsel dönüşüm ne tek başına hükümetin ne de tek başına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapabileceği bir iştir. Kadifekale İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'nin ortaklığı ile yapılmıştır. Kentsel dönüşüm, merkezi hükümet, İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgede yaşayan yurttaşlarımız, TOKİ, ilçe belediyelerimiz ve müteahhitlerle hep birlikte ortak olarak yapılacaktır" diye konuştu.