MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, Sivas’ta düzenlenen programda partililere seslendi. MHP’yi iktidara taşımak amacıyla bir değişim hareketi başlatıldığını belirten Özdağ, “Bu hareket tabandan, ocaktan, ilçe ve il başkanımızdan başladı. Eğer bir çok noktayı aşarak bu noktaya gelmişsek bu mücadelenin öncüleri olan üst kurul delegesi arkadaşlarımıza şükranlarımı sunmak isterim.” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKAN ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”

Öncelikle genel başkan anlayışını değiştirmeleri gerektiğini anlatan Özdağ, şöyle konuştu: “Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in çizgisine oturmuş onun mücadeleci ruhunu sokaklara, salonlara, meydanlara, iş yerlerine taşıyan ve iktidara yürüyen bir MHP. Bir şeyin değişmesi yetmez, iktidar için birçok şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Öncelikle genel başkan anlayışımızı değiştirmeliyiz. Genel başkanı değiştirebiliriz ama genel başkanlık anlayışımız değişmezse hiçbir şeyi değiştirmiş olmayız.”

“GENEL BAŞKAN HERKESTEN ÇOK ÇALIŞMALI”

Yapılacak kongrede genel başkan seçeceklerine vurgu yapan Ümit Özdağ, şöyle devam etti: “Bu genel başkan ülkücü ortak aklın bir temsilcisi olmalıdır. Lideri tarih yapar, salonlardan lider seçilmez. Alparslan Türkeş partinin genel başkanı olduğu zaman zaten liderdi. O çünkü 27 Mayıs’tan lider olarak çıkmıştı. Kurultaydan seçeceğimiz genel başkanın lider olup olmayacağını tarih söyleyecek ama biz ülkücü ortak aklı temsil edecek bir genel başkan seçeceğiz. Bu genel başkan herkesten çok çalışacak. Herkesten çok çalışmazsa herkes çalışmaz. Gideceğimiz yol uzun çok çalışmamız gerekiyor. Karşımızda devletin bütün imkanlarını kullanan bir parti var. Bizim imkanlarımız kısıtlı. O zaman aradaki farkı ülkücünün yılmak bilmez iradesi ve çalışma gücüyle kapatacağız.”

“3 GENEL BAŞKAN ADAYINA TEKLİFİM OLACAK"

Genel başkan adayını parti yönetimde olmaları için öneride bulunacağını aktaran Özdağ konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Divan MHP’yi yöneten karargâh olmalı. Eğer kongrede genel başkan olarak seçilirsem adaylıklarını açıklayan üç genel başkan adayına divanda genel başkan yardımcılığı önereceğim. Çünkü her üçünün de Türk toplumunda büyük karşılığının olduğunu düşünüyorum. Tabi böyle üç isim divanda olursa senin için tehdit olmaz mı? diye sorabilirsiniz. Başbakan olursam olmaz, Başbakan olmazsam zaten orada oturmam.”
Editör: Haber Merkezi