Aykut Polatlı-Mecliste terör olaylarını araştırmak için CHP'nin verdiği araştırma komisyonu kurulmasına yönelik teklif AKP ve MHP'nin oyları ile reddedildi. MHP'nin AKP ile oylamada aldığı tavır birlikte hareket ettiklerine yönelik tartışmaları da beraber getirdi. Konu ile ilgili olarak MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural gazetemiz Haber Ekspres'e açıklamalarda bulundu. Komisyonun terör örgütünün muhatap alınmasını sağlayacağını ve terörle mücadeleyi yavaşlatacağını söyleyen Vural, komisyonun kurulmasının terör örgütlerini de yüreklendireceğini sözlerine ekledi. Vural, Türkiye'nin kan kaybettiği sırada komisyon kurulamayacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye terör örgütünün saldırısında iken; Türkiye terörle mücadele kurumları ile teröre karşı mücadele ederken kan kaybederken terörle mücadele komisyona mı havale edilecek? Bundan önce komisyon kurulmadı mı? İnsan hakları alt komisyonunda CHP'liler yok muydu? AKP-HDP komisyonu kurulmadı mı? Ne yapacaklardı? Aman efendim terörle mücadele için komisyon var. Bekleyelim. Terör örgütünün ve siyasi uzantılarının zaman ve meşruiyet kazanmasına sebebiyet verecek bir girişim doğru değildir?

Atatürk Kürt sorununu reddetmişti

Bir terör örgütünün PKK'nın varlığından haberdar değil mi CHP? Bilmiyor mu? Şüphe mi var? Kendi tutumlarına çeki düzen versinler. Beni şu ya da bu parti ilgilendirmiyor. Türkiye kan kaybediyor. Türkiye terör örgütüne karşı hakimiyet alanını kaybetmiş. Bir kamu düzeni oluşturması gerekir. Atatürk'ün reddettiği Kürt sorunu bugün Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Kürt sorunu vardır demesiyle milli devlet ekseninden uzaklaşıyor. CHP'ye oy verenlerin bunu sorgulaması gerekir.  Çözüm süreci adı altında PKK'yı cesaretlendiren, siyasi uzantılarını heveslendiren, Oslo'da İmralı'da Dolmabahçe'de terör örgütüyle müzakere eden AKP'ye oy veren insanlar da partisinin tutumunu gözden geçirmeli. Ne oldu? Dün çözüm sürecine hayır dediğimiz zaman, komisyona hayır dediğimiz zaman AKP'liler 'Siz kandan besleniyorsunuz' diye bizi suçladılar. Bugün de yine aynı şekilde hayır dediğimiz zaman yine aynı şekilde suçluyorlar. Beyler bırakın bu işleri. Askerler öldürülüyor-polisler öldürülüyor. Kanlı bir terör örgütü var. Terör örgütüne karşı ortak tavır oluşturmak ve terörle mücadele eden kurumları cesaretlendirmek gerekiyor'

Önerimizi söyledik

Kendilerinin terörle ilgili önerilerini daha önce söylediklerini kaydeden Vural, AKP ve CHP'nin çözüm olarak sunduğu yolun yanlış olduğunu söyledi: Biz defalarca önerilerimizi yaptık biz. Onlar da yapsınlar. Terör örgütü ile müzakereler durdurulmalı-lojistik desteği kesilmeli-alan hakimiyeti ortadan kaldırılmalı-uzantılarıyla-stk görünümüyle destekleyenlerle mücadele edilmeli. Ya demokrasi ya silah egemenliği. Ya hürriyet ya zorbalık. Onun için parti olarak tercihimizi ortaya koyduk. Türkiye terör örgütünün belini kırmalıdır. CHP ne öneriyor CHP terörle mücadele konusunda? Önerileri varsa söylesinler. Tutan mı var? CHP ve HDP sınır ötesi operasyonlara hayır demedi mi? Ne diyorlar şimdi? Askerlerimizi PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon yaparken destekliyorlar mı bunu açıklasınlar. AKP ve CHP'nin çözüm adı altında Cumhuriyetimizi huzurumuzu demokrasimizi PKK terör örgütü ile müzakere zemini oluşturmaya hayır dedik bugün de hayır diyoruz. CHP'nin HDP eksenindeki politikalarına karşı AKP ve CHP'ye oy veren partiler bu partilerin tutumlarını gözden geçirmelerini istemek lazım. Oyun oynama ve şov yapma alanı değil. Askerlerimizi kim öldürüyor?

MHP doğru yolda

Kendilerinin AKP ile hareket ettiğine yönelik eleştirilere de sert bir şekilde karşı çıkan Vural, 'AKP'ye hayır diyoruz CHP'nin yanındasınız diyorlar. CHP'ye hayır diyoruz vay AKP'nin yanındasınız. Demek ki MHP doğru çizgide' dedi. Vural, gelinen noktanın MHP'nin doğru yerde olduğunu gösterdiğini de ifade ederek, 'AKP'ye hayır diyoruz CHP'nin yanındasınız diyorlar. CHP'ye hayır diyoruz vay AKP'nin yanındasınız. Demek ki MHP doğru çizgide. Rahatsızlıkları buradan. Ne yapıyorlarsa yapsınlar yav. Çözümden yana iseler kursunlar komisyonu. Madem Türkiye'yi çok seviyorlar-terörü bitirmek istiyorlar komisyon kurmak istiyorlar; taşın altına ellerini koysunlar ve komisyon kursunlar. Koalisyon görüşmesi yapan AKP-CHP değil mi? Ben mi yapıyorum.
AKP HDP çözüm türküsü çalıyorlardı. Şimdi CHP-HDP ile birlikte aldı sazı eline onlar türkü çığırmaya başladılar.

MHP haklı çıktı

Türkiye terör örgütlerine teslim edilemez. Tablo bu. Dün CHP AKP-HDP ile kurulan komisyona girmemişti. Bugün niye komisyon kurmak istiyor. Dün de hayır dedik bugün de hayır diyoruz. Ama dün CHP girmedi komisyona bugün komisyon kurmak istiyoruz. Dün AKP-HDP'nin komisyonuna da hayır dedik. Bugün de hayır diyoruz. PKK ve uzantılarıyla birlikte mi olmamız gerekiyor? AKP'nin çözümsürecine hayır diyen biz değil miyiz? Geldiğimiz bu ortam MHP'nin duruşunu haklı çıkarmıştır. Biz aynı duruştayız. Tutumumuz aynı.
Editör: Haber Merkezi