MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısında AK Parti'yi eleştirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'MHP ve HDP koalisyonu' sözlerine tepki gösteren Vural, şöyle konuştu:

"AKP mitingleri yalan ve iftara atma meydanı oldu. Siyaset mertçe yapıyor. Bilgisiz ve fikirsiz siyaset insanları birbirine düşman gösteren partilere iftira atan siyaset anlayışı AKP'nin seçim beyannamesi olmuştur. Davutoğlu, 'MHP ile HDP paslaşıyor' diyor. Sizin birlikte paslaşarak milletin kalesine nasıl gol attığını herkes biliyor. Habur, Oslo, Dolmabahçe'de kim kimin kalesine gol attı? 10 maddelik anlaşma ile hem paslaştınız hem koalisyonu kurdunuz. Günde üç vakit HDP ile oturup, İmralı, Kandil, Başbakanlık ekseninde vatanı milleti anayasayı peşkeş çekiyorsunuz utanmadan sıkılmadan MHP'ye dil uzatıyorsun. HDP ve MHP koalisyonunu milletin aklı almıyor ama senin o küçük aklın söyletiyor. 112'yi çağırın bu adamı bir an önce doktora götürün. Bir insan böyle bir yalanı atabilir mi? Şerefli bir mücadelemiz var bu yoldan hiç dönmedik."

'HDP- AKP ORTAK MİTİNG YAPSIN'

MHP'li Vural, cumartesi günü İzmir'de HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, pazar günü de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun miting yapacağını hatırlatarak, "Hazır gelmişken birlikte miting düzenleyin HDP-AKP miting yapın şu çözümü kol kola girip anlatın. HDP'ye PKK'ya yapılacak operasyonları nasıl haber verdiğinizi anlatın. Anayasa oylamasında 'AKP içindeki milliyetçiler buna karşı çıkar' demek suretiyle birlikte nasıl anlaştığınızı yüreğiniz, ciğeriniz varsa açıklayın. Dolmabahçe anlaşmasını anlatın. İkisinin ayrı miting yapmasına gerek yok" dedi.

'BAŞBAKAN OLDUĞUNU BİR HATIRLA'

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, iktidarın gazetecilere "Oturun gazeteciliğinizi yapın" dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Gazetecilerin nasıl davranacağına sen mi karar vereceksin? Basın özgürlüğünden söz ediyorsun. Basını tehdit eden sizsiniz, akreditasyon uygulayan sizsiniz. Alo Fatih, Alo Mustafa hatlarını kullanan sizlersiniz. Sana ne Cumhurbaşkanı'nın basın danışmanı mısın, özel kalem müdürü müsün? Sen de otur başbakanlık yap. Başbakan olduğunu bir hatırla. Seni sıfırlıyor, saray darbesi yapıyor. Kameraman hangi açıdan çekecek, köşe yazarı ne yazacak onunla uğraşıyor. Gazeteciler gazeteciliği senden mi öğrenecek? Davutoğlu'nu çok ciddiye almamak lazım."

AZRAİL'E NE DİYECEKTİN?

Davutoğlu'nun "Azrail'e aleykümselam deriz" sözünü hatırlatan Vural, "Ne diyeceksin? 'Bana darbe yapmaya mı geldiniz. Seni görevden alacağım mı' diyeceksin. Ne diyecektin? 'Bugün git yarın gel', 'durmak yok yola devam' mı diyecektin? İnançlı bir insan, nasıl bir insan anlamak mümkün değil. Meydanlarda Kuran sallanıyor. Kendi ayıplarınızı örtmek için dinimizi kullanmayın" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut'un TRT'deki programında "İki silahım var, yüzlerce mermim var. Ben ölmeden Erdoğan'a kimse dokunamaz" sözlerini de hatırlatarak, "Jöleyi fazla kaçırmış" dedi.

'DSİ Mİ AKP GARAJI MI'

Vural, Periscope'den canlı olarak yayınlanan açıklamasında AK Parti'nin 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu da hedef aldı. Vural, DSİ İzmir Bölge Müdürlüğü'nün AK Parti'nin adaylarının seçim otobüslerinin garajı haline geldiğini fotoğraflarıyla göstererek, şöyle konuştu:

"İzmir'de seçim yapıyoruz. Devletin kurumları da seçimlere girmiş vaziyette. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da aday yapıldı. DSİ Bölge Müdürlüğü AKP'nin seçim araçlarıyla dolu, DSİ değil AKP'in garajı olmuş. Böyle bir şey olabilir mi? Devlet mitingleri yapsın, vali, kaymakam kampanya yapsın bölge müdürlükleri AKP'ye çalışsın. BAAS'çı rejim mi? Bu araçların sahibi yok mu? Devletin araçları mı bunlar? Ey Veysel Eroğlu DSİ, AKP'nin şubesi mi garajı mı? Milletvekilleri huzura çıkıyor AKP'nin 2. bölge 1. sıra adayı VOB'un İzmir'de olması için İzmir'de kurdurduk. Adayları VOB'u İstanbul'a kaçırdı. Hangi yüzle İzmirli'den oy istiyorsunuz?"

'İZMİR'İN HAYALET ADAYI'

MHP İzmir Milletvekili Vural, AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun İzmir'den çok memleketi Afyonkarahisar'da dolaştığını belirterek, şunları söyledi:

"Binali'nin sıfırı gidince bu kez Veysel Eroğlu'nu aday olarak gönderdiler. Afyonkarahisarlı Eroğlu, Afyon'da geziyor. Orada bir gazete haber yapmış. 'İzmirliler duymasın' manşetini atmış Ana Haber Gazetesi. Afyon'da değerli milletvekili adayları yok mu? Patronu sen misin oranın? Duyun ey İzmir! İzmir'in hayalet bir adayı var. Bir orada bir burada. Aday olacaksan seçildiğin zaman hizmet edeceğim kente git. Paralel Veysel Eroğlu mu dolaşıyor burada? İzmir'e bu haksızlık yapılır mı? Başbakan onu Afyon milletvekili olarak açıklıyor. Seçilen milletvekili piyasada yok. İzmir'e ikinci sınıf gibi bakan biri. Sana buradan İzmir milletvekili seçilme fırsatı verilmiş bunun şerefini taşımak durumundasın. Yaptığın Afyon'a ve İzmir'e hakarettir. Bir milletvekili seçildiği yere hizmet edecek. Ara ki bulasın. AKP'nin İzmir'de milletvekili yok ki hepsi hayalet. Hangi yüzle İzmirliler'den oy istiyor? İzmir'de Veysel Eroğlu'nun dolaştığı yerde vatandaşlar sorsun. Hologramın mı, paralelin mi var? Bu adaylar göstermelik çakma adaylardır. İzmir'i düşünmüyorlar. İzmirli sinek ikili, afyonlu sinek ikili. AKP İzmir'i, İzmirli'yi düşünmeyen adaylarla seçime giriyor."