MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Peşmerge'nin Habur Sınır Kapısı'ndan geçişini eleştiren Vural, “Aslında çok derin bir üzüntü içinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Hepimiz hangi görüşten olursa olsun bu cumhuriyetin erdemini, faziletini, bu vatanı bize emanet edenleri, bu devletimizi kuranların sayesinde buradayız. Dün 91'nci yılını kutladığımız cumhuriyet, cumhuriyet erdemini faziletini hep birlikte kutladık ve ama bu cumhuriyet bayramları 12 yıldır AKP döneminde hep buruk anılır oldu. İşte Ermenek'teki maden kazası, Diyarbakır'da şehidimiz, ama gerçekten öyle manzaralar yaşadık ki belki kelimeler kifayetsizdir" dedi.

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü; "Vatanımızda, cumhuriyetimizde, 29 Ekim'de bu yaşadıklarımızı gördüğümüz zaman gerçekten insanın isyan edesi geliyor. Bugün geldiğimiz noktada milletimize ve devletimize 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaşandığı gün rezalet tabloları yaşattılar. Peşmerge geçişi Cumhuriyet Bayramında yapıldı. Gerçekten böylesine bir rezalet tarihimizde yaşanmış değildir. Bu vatan topraklarını birilerinin resmi geçit töreni, zafer işaretli geçit törenlerini düzenlendiği tabloyu yaşadık. Bunu milletimize, devletimize yaşatmaya ne hakkınız var. Cumhuriyet Bayramları milletimizle birlikte kurduğumuz Cumhuriyet Bayramında ordumuzun resmi geçit törenine paralel korsan Peşmerge geçit töreninde AKP, ABD ve PKK tanzim etmiştir. Bundan daha büyük rezalet olamaz."

Karaman'daki maden kazasına değinen ve üzüntülerini dile getiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sözler kifayetsiz kaldığını ve inşallah 18 madencinin sağ salim kurtulması temenni ettiklerini söyledi. Burada bir madenci eşinin kameraya çekilmiş olan ve feryat eden konuşmasını tablet bilgisayarından dinleten Vural'ın duygulandığı ve gözlerinin dolduğu gözlendi.