Devletin zirvesinin buluştuğu Diyarbakır'da Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı sert sözlerle eleştirdi. "Diyarbakır'ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır'ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardı" diyen Yıldırım, "Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları fitil fitil burunlarından getireceğiz." dedi.

"PKK'NIN KÜRTLER DİYE BİR SORUNU YOK"

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "PKK terör örgütünün 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." ifadelerini kullandı.


GÜLTAN KIŞANAK'A SERT SÖZLER

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Diyarbakır'ın dertleriyle, su problemiyle, kanalizasyon problemiyle, yol problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek sizin paralarınızı, sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları fitil fitil burunlarından getireceğiz.


"İSTER ÇUKUR AÇIN İSTER..."

Ne yaparsanız yapın, ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla genç fidanlarımızı şehit edin, ister savunmasız, sivil vatandaşlarımızı katledin ama başaramayacaksınız. Siz de başaramayacaksınız, sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız da asla başaramayacak.