Son günlerde hastalardan ve çaresizlerden gelen mektupların sayısı arttı.
Hatta bu konudaki imza kampanyaları da...
Haklı olarak her yediğimizden, içtiğimizden şüphe eder duruma geldik.
Acaba bir zamanlar olduğu gibi, yine 'merdiven altı' dediğimiz sistem mi hortladı?
Yediklerimiz, içtiklerimiz hep hileli...
Tağşişe bile neredeyse razı olacağız...
Ne günlere kaldık.
Hastaneler ağzına kadar dolu!
Neden?
Sağlıksız beslenmemizden...
Belki duymadınız!
CHP Denizli Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile Bosna Hersek'ten ithal edilen 20 ton (20 bin 43 kilogram) karkas etinde çıkan 'E.coli O157' hastalığını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na sordu.
Melike Basmacı; 'Sağlığımızla oynuyorlar, et analizleri gümrüğe girildikten, hatta etin dağıtımı yapıldıktan sonra yapılıyor böyle bir ihmal kabul edilemez.
Hiçbir yetkili de demiyor ki bizim hatamız, ihmalimiz var.
Yoksul vatandaşların et yiyebilmesi için et ithal ettiklerinin altını çizen Ahmet Eşref Fakıbaba Yoksul vatandaşın sağlığını hiçe mi sayıyor sorusunu akla getiriyor.' dedi.
Ağustos 2017'de Bosna Hersek'ten ithal edilen 20 ton 43 kilogram karkas et analizlerinin etin gümrükten girmesinden ve dağıtılmasından sonra yapıldığı öne sürülmüş ancak testler dağıtım yapıldıktan sonra yapıldığı için birçok vatandaşın o etleri yediği ortaya çıkmıştı.
Herhalde işin doğrusun yakında bakanlık tarafından yapılan açıklama ile öğreniriz.

Gelirleri 1,5 milyara yaklaştı

Geçen yılın sonu itibarıyla köprü ve otoyollardan geçen 458 milyon 339 bin 669 araçtan, 1 milyar 458 milyon 77 bin 516 lira gelir elde edildiği belirlendi.
Konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress'in Karayolları Genel Müdürlüğü verilerinden elde ettiği bilgilere göre, köprü ve otoyollardan elde edilen gelirin 1 milyar 95 milyon 754 bin 414 lirasının otoyollardan, 362 milyon 323 bin 102 lirasının ise köprülerden geçen araçlardan sağlandığı saptandı.
Verilere göre, 2017 yılında otoyolları 308 milyon 930 bin 213, köprüleri ise 149 milyon 409 bin 456 aracın kullandığı tespit edildi.
47 milyona yakın araçtan 125 milyona yakın gelir elde edildi.

Ikea'nın kurucusu öldü

İsveçli mobilya zinciri Ikea'nın kurucusu Ingvar Kamprad 91 yaşında hayatını kaybetti.
Kampard'ın Smaland'daki evinde yaşamını yitirdiği kaydedildi.
Şirketten yapılan açıklamada, Kampard'ın 20. yüzyılın en önemli girişimcilerden biri olduğu vurgulandı.
Kampard, 1926 yılında Smaland'da dünyaya gelmiş, 17 yaşında Ikea'yı kurmuştu.
Hayatının ilerleyen yıllarında Kampard'ın faşist gruplarla ilişkisi sorgulanmış, iddiaları kabul eden Kampard bunun hata olarak nitelemişti.
Ikea'nın bugün dünya genelinde 389 mağazası bulunuyor. Şirketin 2016'daki toplam satışları ise 43 milyar doları buldu.

Etkinlikler bitmiyor

Türkiye'nin tek Plastik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz haftalarda tüm katılımcılarını Bölgeye davet ederek 'Bilgilendirme Toplantısı' düzenleyen Yönetim Kurulu, bu hafta başında Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ı ağırladı.
Günümüz itibari ile bünyesinde faaliyete geçen fabrikaların 1300 kişiye istihdam sağladığı, biten ve devam eden inşaatlar ile birlikte bu sayının 2018 yılı sonu itibari ile 2750 kişiye çıkmasının beklendiği ve tüm fabrikalar üretime geçtiğinde ise en az 5000 kişilik istihdam hedefleyen Bölgede katılımcılara yönelik etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

DİP EKSPRES

Ankara'da İzmirliler Derneği


İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği geçtiğimiz cumartesi günü Ankara'daki dernek binasında gerçekleştirdiği olağan genel kurulunda yönetim kurulunda 5 kadına görev vererek farkını ortaya koydu.
Ankara'daki İzmirlilerin 1997 yılında kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği 9. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.
Divan Başkanı Rahmi Aşkın Türeli, Yönetim Kurulu'nun; Yasin Aksu, Mehmet Moran, Özenç Sancar, Sevinç Kocatürk, Merve Karadayı, Ayten Gülsever ve Çiğdem Kayacan'dan oluştuğunu, Denetim Kurulu'nun ise Mehmet Özer, Ecmen Erdem ve Sefa Doğan olarak belirlendiğini açıkladı.