Özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bakanlık, uzun süredir üzerinde çalıştığı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yeni tedbirler öngörüyor.

Yasal düzenleme için tarih verildi

Bakan Tekin, öğretmenlere yönelik şiddete karşı yasal düzenlemenin gelecek hafta Meclis'e sunulacağını ve Haziran başında yasalaşmasını beklediklerini açıkladı. CNN Türk'te yapılan canlı yayında konuşan Bakan Tekin, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemeye yönelik adımları detaylandırdı.

Polis tayinleri heyecanla bekleniyor! EGM'nin duyurusu ne zaman yapılacak? Polis tayinleri heyecanla bekleniyor! EGM'nin duyurusu ne zaman yapılacak?

Önemli değişiklikler geliyor

Bakan Tekin, yeni düzenlemeyle birlikte öğretmenlere yönelik şiddetin cezalarının yüzde 50 artırılacağını ve şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, sözleşmeli öğretmenlerin kamu görevlisi gibi kabul edilerek, aynı haklardan faydalanacaklarını vurguladı.

Güvenlik tedbirleri artacak

Bakanlık, okullardaki güvenlik görevlisi sayısını artırarak daha güçlü bir güvenlik mekanizması oluşturacak. Önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak olan yasal düzenlemenin, Haziran ayı başında yasalaşması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi