Eğitim programı, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin liderliğinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, ATMOSFER TTO ve TARGEV'in iş birliğiyle gerçekleşiyor. İlk etapta 55 gençle başlayan projeye, ikinci aşamada ise 82 genç katılıyor.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, pandemi sonrasında tarımın stratejik öneminin arttığını belirtti. Bu kapsamda, gençleri tarım sektörüne çekmek ve tarımsal üretimi artırmak için projeler geliştirdiklerini vurguladı. Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatının 35,8 milyar dolara yükseldiğini belirten Uçak, hedeflerinin bu rakamı 50 milyar dolara çıkarmak olduğunu ifade etti.

EÜ devlet üniversiteleri arasında 8’inci sırada yer aldı EÜ devlet üniversiteleri arasında 8’inci sırada yer aldı

Eğitim programının ilk dersini, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy verdi. Ardından, tarımın fırsatları ve tehditleri, sürdürülebilir tarım sistemleri, toprak verimliliği, bitki besleme stratejileri gibi konular uzmanlar tarafından ele alındı. Ayrıca, akıllı tarım teknolojileri ve yenilikçi uygulama örnekleri de katılımcılara aktarıldı.

"Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği" katılımcıları, tarım sektörünün güncel konularını uzman isimlerden dinleyerek, sektöre ilişkin bilgi ve deneyim kazanacaklar.

20240423Aw188237 1

Editör: Sude Kula