Survivor gibi kavşak! Sürücüler zor anlar yaşadı Survivor gibi kavşak! Sürücüler zor anlar yaşadı

Karşıyaka Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, onlara doğal ortamda evcil hayvanlara dokunabilmelerini sağlamak için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Mavişehir'de projelendirilip inşaatına başlanan ve ismi 'Tay Parkı' olarak belirlenen farklı bir anlayışla hazırlanan hayvan sevgi parkında, minik Pony atlar ile evcil hayvanlar yer alacak.
Alan içerisinde kurulacak çay bahçesinde ebeveynler çaylarını yudumlarken, çocuklar özel görevliler eşliğinde boyları 90 cm ile 130 cm arasında olan midilli cinsi atlara binebilecek, evcil hayvanları sevebilecek. Park içerisinde ayrıca Veteriner Kliniği de yer alacak. Burada başta sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve tedavi edilmesi olmak üzere hayvanlara her türlü sağlık hizmeti verilecek.

Aileler güvenle gelebilecek
Tay Parkı'nda çocuklara hayvanları sevme ortamı yarattıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu park ülkemizde örnek projelerden biri olacak. Çeşitli hayvan sever dernekleri ile uzun süredir ortak çalışmalar yapıyoruz. Kent içerisinde yetişen çocuklarımıza hayvanlarla bir arada eğlenme ve öğrenme imkanı sunacağız. Çocuklarımızın hayvan sevgisini geliştireceğiz. Çevre bilinçlerini arttırmaya çalışacağız. Aileler güvenle gelebilecek ve çocuklarını eğlendirebilecek. Hayvan kliniğimiz tamamlandı, atlar için padok ve kalacağı yerler hazırlandı. Çevrenin çimlendirilmesi ile birlikte hizmete sunacağız. Açılışımızı da sürprizlerle görkemli bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Tüm hayvan dostlarını bekliyoruz" dedi.
Park için ilk etapta 5 adet Pony at satın alınması için bağlantı yapılıldığı, park içerisinde ayrıca Kamerun koyunu, cüce keçi, tavuk, tavşan, kara ve su kaplumbağası ile güvercin gibi evcil hayvanların da yer alacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi