İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde örgütlü Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası ile işveren arasında ocak ayından bu yana süren ve 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Soyer TİS töreninde yaptığı konuşmasında, "Bu can bu bedende durdukça sizin sonuna kadar yanınızdayım. Nerede olursam olayım sonuna kadar sizin ananızın ak sütü gibi helal alın terinizi sonuna kadar koruyacağım. Bu memleket namuslu güzel insanların yönettiği bir memleket haline gelecek. Görev sürem bitiyor ama bu kavga da bitmez, bu sevda da bitmez" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde örgütlü Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası ile işveren arasında ocak ayından bu yana süren ve 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendika 3 kere iş bırakma eylemi yapmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in makamının bulunduğu Egemenlik Binası önünde yapılan oturma eyleminin ardından Soyer, görüşmelerin tatlıya bağlandığını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

MİNİ MİTİNG İLE YÜZDE 67,7

Bugün Kültürpark'ta gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi mini miting havasında imzalandı. Sözleşmeyle personellere yüzde 67,7 oranında artış yapıldı.

"NEREDE OLURSAM OLAYIM"

Başkan Tunç Soyer konuşmasında, " Ben çok şanslı bir adamım. Göreve geldiğim ilk gün çav Bella ile kürsüye çıkmıştım. Bugün yine beni Çav Bella ile kürsüye çıkardınız. Çav bella bir direniş sembolüdür. Kur korumalı mevduat diye bir şey çıkardılar. Bu milyonerlerin milyonlarına milyonlar katmak için böyle bir şey icat ettiler. Biz ise bu 5 sene emek korumalı yerel yönetim hesabı yaptık. Yok öyle yağma AKP mutlaka hesap verecek. 5 yıl içinde eşit işe eşit ücret için emek verdik. Bu 70 günlük maraton için şube müdürlerine şükranlarımı sunuyorum. Geldiğimiz nokta bana şunu söylüyor, sizi enflasyona ezdirmemek için yapmam gerekeni sonuna kadar zorladık. Her birinizi çok seviyorum. Çünkü siz bir yandan ailelerinizi geçindirmek için alın teri döküyorsunuz diğer yandan da verdiğiniz bu emek İzmir'i Türkiye'de umut yapmaya devam ediyor. Sizler ürettiğiniz emek ile umut olmaya devam ediyorsunuz. Diliyorum sendikanız buyur. Çünkü örgütsüz güç, güç değildir. Bu can bu bedende durdukça sizin sonuna kadar yanınızdayım. Nerede olursam olayım sonuna kadar sizin ananınızın ak sütü gibi helal alın terinizi sonuna kadar koruyacağım. Bu memleket namuslu güzel insanların yönettiği bir memleket haline gelecek. Görev sürem bitiyor ama bu kavga da bitmez, bu sevda da bitmez" dedi. 

"KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ"

Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay ise, " Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil emeğin hak ettiğini bulmak. Kimse bizi arka bahçesi olarak görmesin. Emeğe değer veren, çoluk çocuğuna saygı duyan Tunç Başkanımızın başımızın üstünde yeri var. Bizim partimiz Türkiye Cumhuriyeti, lideri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Yanlış ekonomi politikaları yüzünden ekonomiktir kriz ile savaşıyoruz. Emeğin ve alın terinin kıymetini bilen Tunç başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz" dedi.

ALLAH RAZI OLSUN

Türk-İs Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak ise konuşmasında, "  Bu mutlu günümüzde kimin emeği geçtiyse onlardan Allah bin kere razı olsun" dedi. 

MARATONDA YANINIZDAYIZ 

JP Post Bank Sistem Arızasında Son Durum: 1,2 Milyon Transfer Etkilendi! JP Post Bank Sistem Arızasında Son Durum: 1,2 Milyon Transfer Etkilendi!

Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Güney Demirdaş, " Yaklaşık 70 gün sürdü. Bu 70 gün içerisinde gösterdiğiniz örgütlülüğünüzden çok memnun oldum. İzmir'in sokak ve caddelerinde özgürlüğünüzü gösterdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir dönem içerisinde Soyer beni hiçbir zaman bizi enflasyona ezdirmedi. Her zaman emekçiden, haktan yana oldu. Bir dönemin sonuna geldik. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık diliyorum. Basında duydum ve gördüm. 'Ben kısa maraton koşucusu değilim' dediniz. Koşunuzda da size başarılar diliyorum. Bize ne düşerse yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Nurican ALBAYRAK