Yıllık enflasyon rekor kırdı | TÜİK Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu Yıllık enflasyon rekor kırdı | TÜİK Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu

Mayıs ayıyla birlikte trafik sigortazamlarında değişen bir hesaplama yöntemi devreye alındı. Yeni dönemde, zam oranları artık oluşturulan maliyet endeksine göre belirlenecek. Bu yeni uygulamaya göre, Mayıs ayında trafik sigortası zammı %3 olarak belirlendi.

Önceki dönemlerde her ay için %5'lik artış kararı alınmıştı. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte zamda üst sınır netleşti. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bu oranları %200'e kadar artırma yetkisi bulunuyor.

Ocak ve şubat aylarında %10, mart ve nisandaki artış ise %5 olarak gerçekleşmişti. Ancak mayıs itibarıyla yeni bir evreye geçiliyor ve fiyatlar hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek.

Yeni uygulamayla birlikte mayıs ayındaki zam oranı %3 ile sınırlı kalacak. Maliyet endeksi, özellikle asgari ücret artışından etkileniyor. Kazaların hasar ödemeleri, mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak bir zam, trafik sigortası fiyatlarının artışında önemli bir rol oynayacak. Bu açıdan, asgari ücretteki değişiklikler, trafik sigortası primlerini etkileyecek önemli bir faktör olacak.

Kaynak: NTV