Uluslararası standartlarda hazırlanmış ve güvenliği geliştirilmiş yeni biyometrik pasaportlar biyometrik pasaportlar için başvurular 23 Mayıs'ta başlıyor. Biyometrik pasaportlar Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz girebilmesi amacıyla yapılması gereken düzenlemelerin başında geliyor. Başvuruların vatandaşı mağdur etmeden ve yığılma yaşanmadan yapılabilmesi için, www.epasaport.gov.tr adresinden randevu alınacak. Bu randevular web sitesinden ya da (0216) 444 30 20 numaralı çağrı merkezinden yapılabilecek. Çağrı merkezi 7/24 açık olacak.

Yeni pasaporta sahip olmak isteyenler randevu aldıktan sonra belirtieln tarih ve zamanda il ve ilçe merkezleriyle, yurt dışındaki büyükelçilik ve başkonsolosluklara başvuracak.

1 Haziran'da pasaportların dağıtımına başlanacak. Biyometrik pasaport defter ücreti 138 TL olarak standartken harç bedelleri; ücretler bölümündeki tabloda görüldüğü gibi; pasaportun süresine göre değişmekte. Yeni pasaport alacaklar, başvuru sırasında eski pasaportlarını teslim edecek ama sonra geri alabilecekler.

Yeni pasaportların ilk sahipleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacak.

Ümit Özlale Sözcü TV spikeriyle dünyaevine giriyor! Ümit Özlale Sözcü TV spikeriyle dünyaevine giriyor!

PASAPORTLARIN TESLİMATI

Biyometrik pasaportlar, yurt içinde başvurulan merkezden teslim edilebileceği gibi talep edilmesi halinde başvuru sırasında belirtilecek adrese de gönderilebilecek. Bütün il ve ilçe emniyet müdürlüklerinden yapılan başvurudan 1 hafta sonra acele posta servisi ile pasaportlar teslim edilecek. Yurt dışındaki başvurularda pasaport verme işlemlerini konsolosluklar yürütecek, ancak konsolosluklara uzak olan bölgelere eski pasaportun posta yoluyla iadesi halinde yeni pasaportlar da yine postayla ulaştırılabilecek. PTT'nin pasaport tanzim merkezinin yanında bir şube açacağı bildirildi. Başvuru sırasında belirttiğiniz taktirde başka bir kişi pasaportunuzu imza karşılığında teslim edilebilir.

Editör: Haber Merkezi