İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, Başkan Vekili Münir Sirhan Özen ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Erdem'in katılımıyla gerçekleşen ziyarette, vize konusunda Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu'ndan destek talep edildi.

Ziyarette konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, son dönemde vize problemlerinin Türkiye ve Avrupa arasındaki iş ilişkilerini olumsuz etkilediğini belirtti. İş insanlarına vize kolaylığı sağlanması için Yunanistan'dan destek talep ettiklerini ifade eden Cengiz, aynı zamanda Türk ve Yunan iş insanlarının bir araya gelerek ticaretin artırılması gerektiğini vurguladı.

Sabri Erdem Hüseyin Cengiz Alexandros Konstas Münir Sirhan Özen

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas ise İZSİAD'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, vize uygulamaları hakkında bilgi verdi. Başkonsolos, Yunanistan vizesinin ticari seyahatlerde öncelik verileceğini ifade ederek, iş insanlarının vize başvurularında aciliyetlerini ve ziyaret edecekleri firmaları belirtmeleri durumunda destek olacaklarını söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Tasarruf tedbirleri açıklaması Milli Savunma Bakanlığı'ndan Tasarruf tedbirleri açıklaması

İki ülke arasındaki ticaretin artırılması için iş insanlarının bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Konstas, İZSİAD üyelerine iş seyahatlerinde destek olabileceklerini belirtti. İZSİAD üyelerinin vize başvurularında referans mektubu ile başvurmaları durumunda yardımcı olacaklarını ifade eden Konstas, en kısa sürede İZSİAD'a iade-i ziyaret gerçekleştirmeyi ve üyelerle buluşmayı arzuladığını dile getirdi.

Editör: Sedef Didem Ezme