4-5-6 Ekim tarihleri arasında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle düzenleniyor. Açılış töreni, Muğla Müzesi önünde gerçekleştirildi ve katılımcılar arasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ve CHP Muğla Milletvekilleri yer aldı.

31. Muğla Kültür Ve Sanat Şenliği (7)

Açılış konuşmalarında Muğla’nın zenginliği vurgulandı

Açılışta konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, “Bu yıl 31. kez düzenlediğimiz şenlik ile Muğla’nın özünü, kültürünü ve zenginliklerini ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi. Köksal, etkinlik alanlarının yanı sıra çocuklar için oyun alanları ve atölyeler hazırlandığını belirtti.

31. Muğla Kültür Ve Sanat Şenliği (6)

Muğla'nın kültürel mirası geleceğe taşınıyor

Başkan Aras, Muğla’nın 13 ilçesinin de “Dünya Kenti” olduğunu ifade ederek, “Yereli koruyarak dünyaya açılacağız. Muğla’nın gençleri burada kalsın, burada kazansın” dedi. Ayrıca, Muğla’nın tarihi ve kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

31. Muğla Kültür Ve Sanat Şenliği (4)

Şenlik programı ve etkinlikler

Şenlik boyunca düzenlenecek etkinlikler arasında konserler, sergiler ve atölyeler yer alıyor. Özellikle yerel sanatçılar ve grupların performansları dikkat çekiyor. Katılımcılar, şenlik süresince Muğla'nın yerel tatlarını ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

31. Muğla Kültür Ve Sanat Şenliği (3)

Muğla'nın kültürel zenginlikleri gözler önüne seriliyor

31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği, Muğla’nın kültürel değerlerini yaşatmayı ve tanıtmayı amaçlayan önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Şenlik, yerel halkın katılımıyla birlikte zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Saadet Partisi'nden Turizm raporu
Saadet Partisi'nden Turizm raporu
İçeriği Görüntüle

31. Muğla Kültür Ve Sanat Şenliği (2)

Kaynak: BÜLTEN