Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 88 kişinin hayatını kaybettiği Elit Apartmanı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklu yargılanan müteahhit Mithat Tümyürek ve yapı denetim firması sahibi Gökhan Tutar, mahkeme kararıyla ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Mahkeme heyeti üç kez değişti, tüm sanıklar serbest

Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dördüncü duruşmada, sanıklar Ses ve Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) aracılığıyla savunmalarını yaparken, müşteki avukatı Tolga Ünlü önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü, bir yıl içinde üç kez mahkeme heyetinin değiştiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen celsede değişmişti, sanık Akil İnan tahliye edildi. Bu celsede de Mithat Tümyürek ve Gökhan Tutar serbest bırakıldı. Şu an dosyada tutuklu sanık kalmadı. Müvekkillerimiz, bu karar karşısında büyük bir hayal kırıklığı içinde. Ayrıca müteahhit Tümyürek'in hastalığına dair herhangi bir sağlık raporu da gelmedi. Aileler, adaletin yerini bulmadığını düşünüyor ve karara büyük tepki gösteriyor."

Mahkemeden beklenen belgeler hâlâ gelmedi

Duruşmada, daha önce Antakya Belediyesi’nden istenen ve müteahhit Mithat Tümyürek’in, mühürlenen binanın mührünü kaldırmak için belediyenin çorba evine 145 bin TL bağış yaptığına dair belgenin hâlâ mahkemeye ulaşmadığı belirtildi. Bu nedenle birçok mağdur aile, duruşmanın erteleneceğini düşündüğü için bugünkü celseye katılmadı.

Valilik açıkladı: Çağlayan Adliyesi çevresinde yollar trafiğe kapanıyor Valilik açıkladı: Çağlayan Adliyesi çevresinde yollar trafiğe kapanıyor

Bilirkişi raporu: Müteahhit ve denetim firması kusurlu

Elit Apartmanı’yla ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporunda, binanın statik projelerinin yetersiz olduğu, temel donatı alanının eksik kaldığı ve yapı denetim firması ile belediye görevlilerinin ciddi kusurlar taşıdığı belirtilmişti. Müteahhit Mithat Tümyürek'in ise binanın inşa aşamasında asli kusurlu olduğu kaydedilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ