Elazığ merkezli 9 ilde büyük bir siber dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Sosyal medya ve kripto para piyasaları üzerinden yatırım vaadiyle vatandaşları dolandıran şebeke çökertildi. Şebekenin 1 milyar TL’lik vurgun yaptığı tespit edildi.
Geniş kapsamlı operasyon
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. 21 şüpheli gözaltına alındı.
Şebekenin, sosyal medya platformları ve kripto para piyasaları üzerinden yatırım vaadiyle vatandaşları dolandırdığı, Elazığ’da 5 kişinin 2.5 milyon TL zarara uğradığı belirlendi. Şüphelilerin, dolandırıcılıkla elde ettikleri parayı paravan şirketler aracılığıyla aklamaya çalıştıkları da ortaya çıktı. Banka hesapları incelendiğinde, şebekenin toplamda 1 milyar TL’lik işlem hacmine ulaştığı tespit edildi.

Operasyon kapsamında yapılan ev aramalarında çok sayıda dijital materyale el konulurken, 21 şüpheliden 18’i tutuklandı. Bir şüpheliye adli kontrol kararı verilirken, iki kişi serbest bırakıldı.




