AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, saha çalışmasına İzmir'in merkezi saat kulesi önünden start verdi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı turunda Dağ'a İl Başkanı Bilal Saygılı, milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve partililer eşlik etti. Saha çalışması öncesi Konak Meydanı'ndaki Tarihi Saat Kulesi öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'nın ilan edilmesinin ardından kentte yaptığı çalışmaları aktararak “Cumartesi günü güzel İzmir'imize yapmak istediğimiz, yapacak olduğumuz seçim kampanya dönemi ve sonrasındaki genel çerçeveyi havalimanında sizlerle paylaşmıştık. Sonrasında bugüne kadar İzmir’e değer katan, İzmir’de çalışma içinde olan büyükşehir belediye başkanlarımızı ziyaret ettik. Burhan Özfatura ile, Sayın Yüksel Çakmur ile, Sayın Aziz Kocaoğlu ile görüşmelerimizi yaptık. Rahmetli Ahmet Piriştina’nın mezarına oğlu Levent Piriştina ile birlikte ziyarette bulunduk. Onların bir nevi ellerini öptük, hayır duasını aldık. Tecrübelerinden istifade etmek istediğimizi söyledik. Hem onlara bizim İzmir ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık hem de onların tecrübelerini aldık. Hem bu 70 günlük süreçte hem de inşallah 1 Nisan’dan sonra büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda da yine onlarla istişareyi sürdüreceğimizi kendilerine ifade ettik. Gerçekten çok verimli görüşmeler oldu. Maddelerce bana rapor sunan büyükşehir belediye başkanlarımız oldu. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde yaşadıklarını anlatan belediye başkanlarımız oldu" dedi. 


"BİZİ POLEMİKLER İÇİNDE GÖREMEYECEKSİNİZ"

"Malumunuz olduğu üzere 4 dönem İzmir'imize milletvekili olarak hizmet etme imkanım oldu" diyen Dağ, "Şimdi de inanıyorum ki, 4 dönem milletvekilliği döneminde edinmiş olduğum tecrübe, İzmir’in her sokağına, her caddesine adım adım arşınlayarak yapmış olduğumuz iz bırakma, Ankara’da edindiğimiz tecrübe, belediye başkanlığı olarak bu şehre çok büyük  hizmetler kazandıracağımıza fırsat verecektir. Biz tamamen bunun derdindeyiz. Bundan sonra da inşallah bu tecrübeyi İzmir'imize yansıtmaya devam edeceğiz. Biz bundan mutlu oluyoruz. Biz bu birlik ve beraberliği nasıl sağlarsak, nasıl gerçekleştirirsek İzmir’e katkıyı o şekilde sağlayacağımızdan hiç şüphemiz yok. İzmir’de polemiklerden yorulmuş bir süreç görüyorum. Bizi polemikler içinde hiçbir zaman göremeyeceksiniz. İzmir markasını dünya şehirleri ile yarışır bir marka haline getireceğiz. Özellikle sosyal belediyeciliği 30 ilçemizle beraber İzmir'imize sağlayacağız. İzmir’de gerçekleştireceğimiz belediyecilik, 80 ilimizde örnek bir belediyecilik olacak. Mega projelerimizle de bu şehri Allah’ın izniyle marka şehir haline getireceğiz. İzmir artık kendi kronik sorunlarından kurtulmuş bir şehir haline gelecek. İzmir’de zeybeği de, halayı da hep beraber oynayacağız. İzmir Körfezi’ne bakarak şarkıları, türküleri Allah’ın izniyle hep beraber söyleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde projelerimizi de sizlerle paylaşacağız. Şehrimizin göbeği Saat Kulesi’nde ilk basın toplantımızı yapmış oluyoruz. Neredeyse yaşayan tarihi ve İzmir’in her yerinden her insanın hatıralarının olduğu, birçok kimsenin ticaretini, alışverişini yaptığı Kemeraltı’nda esnafımızla bir araya geleceğiz. Sonraki 5 yılda da bizi İzmir’in sokaklarında her yerde göreceksiniz" diye konuştu. 

''Lunaparkımıza dokunmayın'' ''Lunaparkımıza dokunmayın''

I M G 1107

"İZMİRLİNİN HER ANINDA YANINDA OLACAĞIZ"

Tarihi çarşıdaki turunda İzmirliler'den yoğun ilgi gören Dağ burada yaptığı açıklamda ise  "İzmirliler, bu kardeşlerine bu evlatlarına bu imkanı verdiğinde benim ilk işim belediyedeki brifingleri almak olacak. Brifingleri alıp çözülecek işlerin gerekli çalışmaları yapıp ondan sonra sokaklarda İzmirli hemşehrilerimizle hemhal olacağım. Milletin derdiyle dertleneceğiz. Belediyecilik hizmetleri yürüyecek bir taraftan bir taraftan da biz sokaklarda insanların her derdiyle ilgileneceğiz. Sadece belediyeyle ilgili konular değil. Sağlıkla alakalı bir konu olduğunda onunla da ilgileneceğiz. Yani dolayısıyla insanımız, İzmirli hemşerilerimiz, gerçekten İzmir çok rahat bir nefes alacak. Bu bu heyecanı duyuyorum içimde. Bunu hayata geçirmek istiyorum. Her anında hep yanında diyoruz. Biz dört buçuk milyon İzmirlinin her anında hep yanında olacağız" dedi.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ