İÇİMİZDEKİ ÇÜRÜK ELMA

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın, Monaco’da yediği istakozu sosyal medya hesabında paylaşmasına tepkiler sürüyor.  AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican,  sosyal medya hesabı X’te yaptığı paylaşımda, Bursalı’nın tutumunu, “Ekmek Bulamıyorlarsa pasta yesinler…” diyen Fransa Kraliçesi Maria Antionette’ye benzeterek, “Maalesef içimizdeki çürük elma olduğunu söylemek zorundayım” dedi.

ERDEMLİLER HAREKETİ

İzmirli bir siyasetçi olarak, yaşananlardan çok üzüntü duyduğunu dile getiren AK Partili Delican’ın, sosyal medya hesabı X’den yaptığı paylaşımındaİzmir’den gelen tepkilerin fitilini ateşledi ve şunlara yer verdi: “Bana, yediklerini değil, gördüklerini anlat’ diyen Türk Milleti’nin gelenekleriyle asla bağdaşmıyor. ‘Erdemliler Hareketi’ olarak yola çıkmış partimizin duruş ve anlayışına ters düştü, üstelik tüm vicdanlarda yara açtırmış olmasıdır. Üçüncüsü; Sayın Vekile yönelik tepkiler ve sorularla, aslında AK Parti’ye gerçekten ve samimiyetle emek vermiş milyonların, eski ve yeni yöneticilerin muhatap kalmış olmasıdır. İşte, meselenin telafisi zor olan ve en büyük yarayı açan boyutu da budur.”

Eski İYİ Partili Ümit Özlale’den Müsavat Dervişoğlu’na Tebrik Mesajı Eski İYİ Partili Ümit Özlale’den Müsavat Dervişoğlu’na Tebrik Mesajı

Pastadan ‘Çürük elma’ya

Delican, 1774 ile 1792 yılları arasında Fransa’da Kraliçe unvanıyla hüküm sürdüğü dönemde ‘Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler!" söylemiyle ünlenen Maria Antonia JosephaJohanna’yı da AK Partili Bursalı’ya benzeterek “Gelinen noktada; yoksulun, garip gurabanın gönlünde; kentlerin çeperlerinde, yer sofralarında kurulan partimizi hedef yapan bu zafiyetin davamıza gönül verenler tarafından ‘İçimizdeki Marie Antionette’ ve ‘Çürük elma’ olarak tanımlandığını söylemek zorundayım. Partimize birçok kademede hizmet etmiş, eski bir İl Başkanı olarak; toplumun tüm kesimlerinde yankı bulan bu olayın, tarihe Sayın Vekilin ismiyle ‘Istakoz vakası’ olarak geçmesinden hicap duyacağımı ve partimi değil kendisini bağlayacağını özellikle belirtmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da güçlü mesajlarla belirttiği üzere; partimizin önümüzdeki süreçte, milletimizin talepleri doğrultusunda sağlam adımların atılmasında her birimize büyük sorumluluk düşmektedir. En başta da bu tür zafiyetli tutum ve davranışlardan arınmak olacaktır” dedi.

Editör: Haber Ekspres