AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, ilçedeki yerel hizmetleri değerlendirdi. Başdaş, Konak'ın Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı Abdül Batur'un 4,5 yıldır Konak halkını kandırdığını ve yalan söylediğini öne sürdü.

İzmirlileri ikiye ayıracak soru | Tire yoğurdu mu? Foça yoğurdu mu? İşte Tire yoğurdu ve Foça yoğurdunun özellikleri İzmirlileri ikiye ayıracak soru | Tire yoğurdu mu? Foça yoğurdu mu? İşte Tire yoğurdu ve Foça yoğurdunun özellikleri

TCDD Kültür-sanat Galerisi'nde düzenlenen basın toplantısında Başdaş, "2019 yılında Konak halkı Sayın Batur’a belediye başkanlığı bize de muhalefet görevi verdi. Seçim sonrasında kendisine yaptığımız ziyarette Konak halkı için yapılacak her projeye destek vereceğimizi söyledik. Biz hep destek verdik. Ama üzülerek söylüyorum ki Konak, 4,5 yıl değil tam 25 yıl kaybetti. Seçildiği yıl kendisine hiç muhalefet yapmadım, hep destek oldum. Bir yıl sonra kendisine ‘Konak size beş gömlek değil 10 gömlek fazla geldi’ dedim. Tunç Soyer ve Abdül Batur’un çekişmesi Konak’ı çok geriye çekti. Tunç Soyer de Abdül Batur’un rakibi olduğunu biliyor. O nedenle Konak’a hizmet etmiyor. Aksine zulmediyor. Biz bir yeri sorduğumuzda ‘Orası Büyükşehir’e ait diyor. İzmir de Konak da CHP’li belediye. Ege Mahallesi’ni soruyoruz aynı cevap. Yeşildere diyoruz, ‘onu burada değil, Büyükşehir’de konuşun’ diyor. Her gün yüzlerce kişi arıyor Kemeraltı’ndan yürüyemeyecek haldeyiz diye. Kendisine söylediğimizde ‘Orası Büyükşehir’in’ diyor. Sayın Başkan’ın açıklamasına bakarsak Konak neredeyse her konuda hizmet almış, hedeflenen hizmetler ise tamama yakın yerine getirilmiş. Açıklaması beni hayal kırıklığına uğrattı. Toplantıdan bir hafta sonra mecliste kendisine sorduk onları. Kendi kendini yalanladı” dedi.

"KAÇ MAHALLE OLDUĞUNU BİLMİYOR"

Kentsel dönüşüm konusun üzerinden eleştirilerini sürdüren Başdaş, “4,5 yıldır bir kentsel dönüşümdür gidiyor. 4,5 yıldır Konak’ta kentsel dönüşüm başvurusu yok. Bu süre içinde belediye görevi olan imar planı yapıyor ama bunlar uygulanabilecek planlar değil. 4,5 yıldır Konaklıları kandırıyor.  Her sene değerlendirme toplantısında ‘Başlıyoruz, başladık, bitmek üzere’ diyor. Hep aynı sözler. Daha önce de söyledim. Abdül Batur buraya zaman geçirmeye gelmiş. Benim söylediğime geldi. 4,5 yıldır bir türlü bu kentsel dönüşüm gelmedi. Kentsel dönüşümü bir türlü yapmadı. Seçildiğinde bizi davet etti. ‘Gültepe’nin kentsel dönüşümünü yaptım’ diyerek cinevizyonda gösterdi bize. Ben ‘Bu imar planları Gültepe’de uygulanacak bir plan değil’ dedim. Gültepe’deki muhtarları ve kanat önderlerini çağırmasını eğer onlar ‘Tamam’ derse tamam diyeceğimi söyledim. Toplantı yapıldı. Bazı sorularımız vardı. Mesela biri şuydu: Benim 5 katlı evim var. Yeni ima planlarında benim evimin durumu ne olacaktı. Sayın Abdül Batur, ‘5 kat alırsın’ diyor. Muhtarlar toplantıdan çıkınca yanıma geldi ‘Biz istiyorduk bir göz, Allah verdi iki göz’ dediler. Öyle olmayacağını söyledim. Sayın Başkan’ın meclis üyelerine yalan söylemeyeceğini söyledik. Muhtar kardeşlerimizin sorduğu soruları meclis üyelerine verdik. Aynı soruları sordular. 5 kat alırsın dediğine bir kat alırsın dedi. Biz mecliste şartlı evet verdik buna. Uygulanabilecek bir imar planı gerektiğini söyledik. 4,5 yıl geçti. Şu an bir yerde 12 başka bir yerde 15 mahalle diyor kendisi. Kaç mahalle olduğunu bile bilmiyor” şeklinde konuştu.

"BATUR'U BELGELER YALANLIYOR"

Konak Belediye Başkanı Başkan Abdül Batur'un sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçenin 70 milyon lira olduğunu söyleminin gerçeği yansıtmadığını da kaydeden Başdaş, "Batur’u belediyenin kendi belgeleri yalanlıyor. Sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçe 16 milyon liradır. Görevdeki son yılında ise Batur, bu hizmete bütçede yüzde 0,1’lik bir pay ayırmıştır. 2014-2019 arasında sosyal yardım bütçesi yüzde 2,2 iken Sayın Batur zamanında yüzde 0,5’e düşmüştür. Nereden nereye? 2019’da 2,2 idi. Şimdi 0,1. Yine Konaklıları kandırıyor. ‘bin kişiye yemek dağıtıyoruz’ diyor. Ben kapı kapı dolaşıyorum, yok o yemek dağıtımı. Bir konu daha var ki bu da sayın Batur’un sosyal yardımlar konusunda ne denli ciddi olduğunu ortaya koyuyor! Batur, 4 Ekim’de yaptığı açıklamada bin haneye sıcak yemek ulaştırdıklarını söylüyor.  Sayın Batur, beş gün sonra kendisini tekzip ediyor. ‘Dilim sürçtü, 400 haneye ulaştırıyoruz’ diyor. Söylediği 400 hane de gerçeği yansıtmıyor ama Batur’u fazla üzmüyoruz” dedi.

"BATUR KONAK'A RAZI"

Sığınma evi ve Cemevi projeleri üzerinden eleştirlerini sürdüren Başdaş, “Sığınma evi meselesi var. Sığınma evi 100 bini geçen belediyelere mecburi. Malatya’ya bir tane yapıldı. Malatya’ya yapılırsa Konak’a da yapılır dedik. Önergeler verdik. Ama sonuç yok. 4 Ekim’deki toplantıda kendisi kadın sığınma evi projesinin hazır olduğunu söyledi.  Ama 12 Ekim’deki mecliste ‘Kadın sığınma eviyle ilgili şu anda bütçemiz yeterli değil. Maalesef ihaleye çıkamadık. 50 milyon bir maliyeti var. Önceliğimiz Cem evi ve hizmet binası’ dedi. Konaklıları kandırmaya çalıştı ama Konaklılar her şeyin farkında. Sayın Batur’un Konak’a yaptığı tek proje Kedi Evi. 17 proje sayıyor. Bunların 5 tanesi önceki dönemden. Konak Belediye Başkanı Batur'un açılışını yaptığı Roman Kültür Merkezi Valilik’in projesi. Birçoğu öyledir. Ya valilik ya da önceki dönem projesi. Kedi evi hariç bir proje göstersin. Onun dışında bir projesi yok. 4 yıl boyunca hep byükşehir2e oynadı. Ama son 15 gündür teslim olmuş gibi Konak’a razı. Ama Konak halkı buna Mart 2024’te cevabını verecek" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 40 BATUR'DAN MEMNUN DEĞİL

Konaklıların Abdül Batur'dan memnuniyetine ilişkin anket olup olamadığı ve AK Parti’nin Konak adayına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başdaş, “2019 seçimlerinde yüzde 63 oy almış Sayın Batur. Bu kişilerin yüzde 40’ı memnun değil bize ulaşan ankete göre. Ben önümüzdeki seçimlerde AK Parti’n Konak’a uygun bir aday çıkacağını düşünüyorum. Konak halkını çantada keklik görüyorlar. Ne yaparsak yapalım bize oy verirler diye düşünüyorlar. Ama bu kez yanılacaklar” dedi.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ