İZMİR EKSPRES

Aliağa Belediyesi 2010 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Abone Ol


 
Üye seçimleri yapıldı

Ayrıca Nisan ayı meclis toplantısında görev süreleri 1 yılı geçmemek üzere Daimi Encümen Üyeliği, Meclis Kâtipliği, Meclis Başkan Vekilliği, Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri, İmar Komisyonu Üyeleri, Sağlık Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyelikleri seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda;  Daimi Encümen Üyeliklerine Haydar Karaman ve Selma Orhan, Meclis Kâtip Üyeliklerine; Barış Eroğlu ve Bahar Deniz Karaman, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliklerine Fuat Özer, Mustafa Kabadayı, Kıymet Baysal, Cemil Akıllı ve Mazlum Bilgiç,  İmar Komisyonu Üyeliklerine; İlknur Köse, Bahar Deniz Karaman, Barış Eroğlu, Hamit Çelik ve Tahsin Şimşek,  Sağlık Komisyonu Üyeliklerine; İlknur Köse, Fuat Özer, Bahar Deniz Karaman, Cemil Akıllı ve Tahsin Şimşek,  Çevre Komisyonu Üyeliklerine; Haydar Karaman, Mustafa Kabadayı, Selma Orhan, Mustafa Özkurt ve Mazlum Bilgiç seçildi. Ayrıca  Meclis Başkan Vekilliği seçimi için CHP Grubu Selma Orhan ve Hüseyin Ekren’i aday gösterirken  AKP Grubu da meclisin uyumlu çalışmasının göstergesi olarak 2. Başkan vekilliği için AKP’li bir ismin olması önerisini CHP Grubu kabul etti.  Bunun üzerine Ekren adaylıktan çekilirken Meclis 1. Başkan Vekilliğine Selma Orhan, 2. Başkan Vekilliğine Cemil Akıllı seçildi.


Denetim Raporu meclisin bilgisine sunuldu

Nisan Ayı Meclis toplantısında 2010 Yılı Denetim Komisyonu Raporu hakkında Komisyon Başkanı Fuat Özer meclise bilgi verdi. Bütçe gelirlerinin gerçekleşme oranı yüzde 105.78,  giderlerinin gerçekleşme oranı ise yüzde 94,89 olduğunu belirterek ilgili verilerin çok iyi olduğunu kaydetti.

 
Faaliyet raporu kabul edildi

Çeşitli maddelerin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısının en önemli gündem maddesi olan 2010 yılı faaliyet raporu hakkında konuşan CHP grubu sözcüsü Haydar Karaman da 2010 yılı için denk bütçe yaptıklarını gerçekleşme oranının yüzde 95-96 olduğunu belirtirken ayrıca kentin yararına olacak tüm projelerde meclisin uyum içinde birlikte çalıştığını kaydetti. Karaman; “Yaklaşık 73 Bin m2 park alanı düzenledik. 2010 yılı içerisinde yaklaşık 93 Bin m2 satıh kaplama ve asfalt çalışması yapıldı. Sahil bandı çalışmalarımızı Avcı Ramadan Bölgesine kadar götürmek için oradaki tahsisler için ilgili müdürlükler ile görüşmelerimiz devam ediyor. 3,5 kilometrelik sahil bandı üzerinde 14 adet ahşap iskele yapılması için projelerimizi yaptık. Yeni Mahalle’de Düğün Salonu ve Çok Amaçlı Spor Salonu için projelerimiz hazırlandı. Arsa tahsisleri gerçekleşti inşallah bu yıl içinde bununla ilgili yatırımları yapacağız. Kentimizdeki hemen hemen bütün okullarda yaptığımız çalışmalar ile öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağladık. Sağlık birimimiz yeni aldığımız tam donanımlı hasta nakil aracı ile hizmet vermeye başladı. Cep sinemamız ile Aliağa’daki büyük bir eksikliği giderdik. Merkez Camii Restorasyonu ile ilgili projemiz bitti ve İl Genel Meclisinden bütçesi ayrıldı ve bütçenin tahsisini bekliyoruz. “dedi.

 
Karaman “Şeffaf, adil, demokratik bir yönetim anlayışı sergiledik”

Sosyal Kültürel etkinliklere çok önem verdiklerini ve sosyal belediyeciliği hiçbir zaman göz ardı etmediklerini belirten Karaman; “ Emek Şenliği ve Uluslararası Çocuk Şenliği gibi kent kültürüne ve kent insanına yönelik hizmetler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Tiyatro, konser, panel söyleşi gibi birçok kültürel etkinlikler gerçekleştirdik. Kadın Emeği Değerlendirme Proje Evi ve Sosyal Marketimiz çevre belediyelere örnek oldu.” dedi. Büyükşehir Belediyesi ile de uyum içinde çalıştıklarını belirten Karaman; “ Mahalle ve köylerimizde binlerce yurttaşımız sağlık taramasından geçirildi. 100 Bin kişilik biyolojik arıtma tesisi devreye girerek körfezimiz kurtuldu. Köylerimizde bulunan derelerin ıslahı ile ilgili İZSU ile çalışmalar yapıldı. Kentimizin uzun yıllardır sorunu olan Değirmendere ıslahı ile ilgili çalışmalar başladı ve bu sorunda çözüme kavuşacak. “dedi.  Karaman “Şeffaf, adil, demokratik bir yönetim anlayışı içinde ve sürdürülebilir kalkınma nedeniyle başta belediye başkanımız ve tüm ekibine, belediye meclis üyelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.