EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt liderliğinde, Mütevelli Heyet üyeleri ile birlikte Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun'u ziyaret etti. Ardından, Denizli Ticaret Odası'nda EGEV Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, özellikle İzmir ile Denizli arasında yıl sonuna kadar tamamlanacak otoyol ve hızlı tren hattı projesi gibi konular ele alındı.

Turizm, tarım, kültür ve eğitimde işbirliği

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Ege Bölgesi'nde ekonomik kalkınmayı teşvik etmek ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemek amacıyla kurulan bir vakıf olduklarını belirtti. Küçükkurt, bu hedefe ulaşmak için birlikte hareket etmenin, seslerini birlikte duyurabilmenin önemine değindi.

İzmir'de çocuklar doğayla buluştu! İzmir'de çocuklar doğayla buluştu!

Denizli ve İzmir'in Ege Bölgesi'nin önemli şehirleri olduğuna dikkat çeken Küçükkurt, iki şehrin bir araya gelerek gerçekleştireceği işbirliklerinin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Küçükkurt, sivil toplum kuruluşları olarak, Denizli ve İzmir arasında yapabilecekleri ortak projelerin ve iş birliği olanaklarının farkında olmanın önemini vurguladı.

İzmir-Denizli hızlı tren projesi için birlikte çalışılacak

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise Denizli'nin 600 bin nüfusa sahip olmasına rağmen ekonomik büyüklük açısından Türkiye'deki 10 il arasında yer aldığını belirtti. Erdoğan, İzmir ile Denizli arasında birçok alanda işbirliği yapılabileceğini ifade etti. İzmir'in Ege Bölgesi'nde iller arasında lider olduğunu ve bölgenin dünyaya açılan kapısı olduğunu vurguladı. Erdoğan, Denizli-İzmir arasındaki otoyolun tamamlanması planlarının bölgenin turizm potansiyelini artıracağını söyledi. Ayrıca, hızlı tren projesinin hayata geçmesi için birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.

Toplantıda Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili ve Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de tarım sektöründe katma değerin artırılması ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.

03C0Cae7 0B67 4319 94Ea 868Aacd701B2

Editör: Sude Kula