Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda, 21 Şubat 2025 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Bolu ve Karabük'ün batısında, İstanbul'da ise bugün ve yarın kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yağışların pazar günü öğle saatlerine kadar devam edeceği öngörülüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Ankara illerinde ağır taşıtların trafiğe çıkışına geçici olarak kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, ülkemizin büyük bir bölümünde bulutlu hava etkili olacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile bazı iç bölgelerde kar yağışı bekleniyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli kar yağışı öngörülüyor.

Rüzgârın; Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği ve doğu bölgelerde 2-4 derece daha düşeceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda alınan tedbirler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Kuvvetli kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Ankara illerinde ağır taşıtların trafiğe çıkışına geçici olarak kısıtlama getirildi. Bu illerde D100 ve D750 Devlet Yolları ile TEM ve Kuzey Marmara Otoyollarında, tedarik sürecinde aksama yaşanmaması gereken araçlar hariç, kamyon, çekici ve tanker türü ağır taşıtların 21 Şubat Cuma 13.00'ten 23 Şubat Pazar 13.00'e kadar seyirlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Seferihisar Belediyesi’ne Operasyon: 48 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
Seferihisar Belediyesi’ne Operasyon: 48 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlara uyarılar ve öneriler

Yetkililer, kuvvetli kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar, buzlanma, don olayları ve tipi gibi olumsuz hava koşullarının yaşanabileceğini belirterek, vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının 20 cm'yi geçmesi bekleniyor. Sürücülerin kar lastiği kullanmaları, zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları ve trafik kurallarına riayet etmeleri önem arz ediyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde çığ tehlikesi bulunduğu konusunda da uyarılar yapıldı.

Hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 21 Şubat 2025 tarihli tahminlerine göre, ülkemizin büyük bir bölümünde bulutlu hava etkili olacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile bazı iç bölgelerde kar yağışı bekleniyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli kar yağışı öngörülüyor.

Rüzgârın; Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği ve doğu bölgelerde 2-4 derece daha düşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi