Amasya'nın Ezinepazar köyünde, 2008 yılında inşaatına başlanmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan üstgeçit, yerel halkın sabrını tüketti. Amasya-Tokat karayolu üzerinde inşa edilmesi planlanan üstgeçidin amacı, çevredeki köylere giden yolların güvenli bir şekilde karayoluna bağlanmasıydı. Ancak kamulaştırma sürecinin uzaması nedeniyle bu projeye gereken önem verilmedi.

"Bacaksız Köprü" olma yolunda
Köyün muhtarı Mehmet İnan, üstgeçidin durumu hakkında şikayetlerini dile getirirken, “Bu üstgeçidin ayağı tam 16 yıldır yapılmadı. Adı ‘bacaksız köprü'ye çıktı” dedi. Geçmişte belde olan köy, zamanla nüfus kaybetmiş olsa da, köylüler hala projeye umutla bağlı kalıyor.

Ağaçlar üzerinde büyüdü
Köyde yaşayanlar, köprünün üzerindeki ağaçların büyüdüğünü ve bu durumun inşaatın tamamlanmamasının simgesi haline geldiğini belirtiyor. Muhtar İnan, “Yetkililere durumu ilettik. Kamulaştırma süreci tamamlandı, hak sahiplerine ödeme yapıldı. Artık bu üstgeçidin tamamlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Güvenlik tehlikesi
Köyün içinden karayoluna bağlanan kavşakta sık sık trafik kazalarının yaşanması, köylüleri endişelendiriyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını isteyen köylüler, üstgeçidin bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı. Kazaların önüne geçmek ve köyün ulaşımını güvenli hale getirmek için bu yapının tamamlanması elzem.



