Askere gidecek olanlar buraya! MSB'den kritik açıklama geldi Askere gidecek olanlar buraya! MSB'den kritik açıklama geldi

İzmir Devlet Tiyatroları ve İzmir Sanat gibi iki önemli kurumun geçen hafta sezonu kapattıkları kentte, bu haftanın kültür sanat gündemine İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin (İZDOB) Türkiye prömiyeri damgasını vuracak.
İZDOB, 15 Mayıs Cumartesi akşamı, Elhamra Sahnesi'nde Richard Strauss'un dünyada ilk kez 1912 yılında sahnelenen "Ariadne Naksos'da" operasını Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşturacak.
Orkestrayı Ercan Yenal'ın yönettiği, Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu, dekoru İsmail Dede'ye, kostümleri Gülay Korkut'a ait ön oyunlu tek perdelik operada, sanatseverleri bir de hoş sürpriz bekliyor.
İzmirli sanatseverler, "Ariadne Naksos'da"nın, çok iyi Almanca bilgisi gerektiren önemli rollerinden birinde, İZDOB Müdürü Aytül Büyüksaraç'ın teklifine olumlu yanıt verip, aylardır çalışmalara katılan Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider'i izleme olanağı bulacaklar. Schneider, çalışma disiplinine ek olarak, "ortalığı karıştıran kahya" rolündeki performansıyla da İZDOB sanatçılarından övgü alıyor.
"Ariadne Naksos'da", 18 Mayıs Salı akşamı, yeniden İzmirlilerle buluşacak.
İZDOB, minik izleyicileri için 19 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00'de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde "Kurbağa Prens" isimli çocuk balesini sahneleyecek.

Editör: Haber Merkezi