AK Parti'den Cemil Tugay'a otopark tepkisi AK Parti'den Cemil Tugay'a otopark tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener tarafından İYİ Parti'nin İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklanan Ümit Özlale'nin, Tunç Soyer'i ve İzmir büyükşehir belediye hizmetlerini eleştiren açıklamalarını değerlendirdi.

Aslanoğlu: 'Keşke görmeseydik' dedirten başka bir yönünü gösterdi


Aslanoğlu, "Sayın Özlale'yi akademisyen kimliği ile tanıyorduk, ancak büyükşehir adaylığı açıklanınca bize 'keşke görmeseydik' dedirten başka bir yönünü gösterdi" ifadelerini kullandı. Özlale'yi büyükşehir belediye başkan adayı olması nedeniyle tebrik eden Aslanoğlu, İzmir gibi önemli bir kente aday gösterilmenin önemli bir başarı olduğunu belirtti. Ayrıca Aslanoğlu, hoşgörü, demokrasi ve saygının önemli olduğu bir kentte Özlale'nin İzmir'in kimliğine uygun bir başlangıç yapmasını temenni etti.

Aslanoğlu, Özlale'nin şimdiye kadar İzmir'deki hizmetlerle ilgili AK Parti'nin engellemeleri, vergilerin karşılığının alınamaması ve tamamlanamayan projeler hakkında tek kayda değer cümlesini duymadığını söyledi. Ayrıca, Özlale'nin eksik bilgilerle kamuoyunu yanıltıp kendisini zor durumda bıraktığını ifade etti. İzmir'in çözülmüş koku meselesi, körfezdeki deniz canlılarının durumu ve balıkçılarla ilgili eksik bilgilerle eleştirilerde bulunarak Özlale'nin İzmir'e dair yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Aslanoğlu, Özlale'nin İzmir'de gerçekleştirilen hizmetlerden, altyapı çalışmalarından, metro ağlarından ve uluslararası ödüllerden habersiz olduğunu varsaydığını belirtti. Ayrıca, Aslanoğlu, Özlale'nin en azından Tunç Soyer ile Kemeraltı tarihinin en büyük altyapı projesini görmüş olmasını ve oradaki esnaf ve vatandaşın Soyer'e teşekkürlerini hatırlamasını umduğunu ifade etti.

Aslanoğlu: "Suçlayıcı Tavır Kabul Edilemez"


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştiren ve yapılan hizmetleri görmezden gelen Özlale'nin tavrını kabul edilemez bulan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Gerçeği dile getirmemek, gördüğü hizmeti yok saymak, 'koku problemini çözeceğim' dedikten sonra öyle bir problemin olmadığını öğrendiği için, konuyu 'kimyasal' kullanıyorlar seviyesine çekmek İzmirlilerin kabul edeceği siyaset tarzı değildir" şeklinde konuştu.

Aslanoğlu, daha önce birlikte çalıştığı partinin büyükşehir belediye adayının bu suçlayıcı ve kabul edilemez tavrını üzücü bulduklarını belirtti. Siyasette yarış ve eleştiri olduğunu ancak İzmir gibi önemli bir şehirde herkesin daha dikkatli konuşması gerektiğini vurguladı. Özlale'nin yıllarca Sayın Tunç Soyer ve diğer belediye başkanlarına yönelik asla İzmir'de karşılığı olmayan 'çamur at izi kalsın' politikasını izlemeyeceğini umduğunu dile getirdi. Adaylığı sebebiyle Özlale'yi ve partisini bir kez daha kutladığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ