Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, son ziyaretinde Bozdoğan ilçesindeki Amasya Mahallesi'nde bulunan bir çiftlikte incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sırasında çiftlik yetkililerinden işletmenin mevcut durumu ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Altıntaş'ın verdiği bilgilere göre, Aydın ilinde yavru balık üretimi ve deniz balığı yetiştiriciliği oldukça gelişmiş durumda. 2023 verilerine göre il genelinde faal yetiştiricilik tesislerinin sayısı 40 adet olup, yavru balık üretim miktarı 141 milyon adet olarak kaydedilmiş. Ayrıca, yetiştiricilik ve avcılık alanlarında üretim miktarları da oldukça etkileyici düzeydedir.

Altıntaş, Aydın ilinin balık üretimi konusunda Türkiye genelinde önemli bir konumda olduğunu vurguladı. 2022 verilerine göre, Aydın ilinin balık üretiminde 5'inci, yavru balık üretiminde 3'üncü, deniz balığı yetiştiriciliğinde ise 4'üncü sırada yer aldığı belirtilmiştir.

Aydın'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Göz Hastanesi geliyor! Aydın'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Göz Hastanesi geliyor!

İbrahim Altıntaş'ın Bozdoğan Amasya Mahallesi'ndeki çiftlik ziyareti, Aydın ilinin balık üretim potansiyelini ve bu alandaki önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. İl genelindeki başarılı üretim miktarları ve ihracat rakamları, Aydın'ın balıkçılık sektöründeki güçlü konumunu desteklemektedir.

Aydın’da 2023 yılında balık ihracatından 230 milyon dolar gelir elde edildi

Editör: Sude Kula