Deprem, çevre ilçelerde de hissedilirken vatandaşlar tedirgin anlar yaşadı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, sarsıntı saat 14.04’te kaydedildi. Merkez üssü Germencik olarak belirlenen depremin yerin 7,3 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.
Deprem başta Efeler ilçesi olmak üzere Aydın’ın birçok noktasında hissedildi. Sarsıntının ardından bazı vatandaşlar tedbir amacıyla ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı.
İlk incelemelerde deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da maddi hasarın meydana gelmediği bildirildi. Yetkililer, bölgede saha tarama çalışmalarını sürdürürken gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.
Uzmanlar ise vatandaşlara resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri ve olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.


