İspanya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda beşinci olan Nurhayat Güven ve Atina’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcularımız Eşref Jale, Halil İbrahim Yılmaz ve Duru Babayiğit, ülkemizi ve Ayvalık’ı başarıyla temsil etti.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Kentimizi en iyi şekilde temsil eden bu çocukları yürekten tebrik ediyorum. Ayvalık’ın gururu olmaya devam ediyorlar," diyerek duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Ergin, Cunda Windsurf kulübünün destekleriyle yetişen ve Avrupa Şampiyonu apoletini taşıyan Ayvalıklı sporcu Nurhayat Güven’in İspanya’daki 1Q Foil Youth Junior Dünya Şampiyonası’nda beşinci olmasının kendilerini bir kez daha gururlandırdığını belirtti.

Aynı zamanda, kulübün milli sporcularından Eşref Jale, Halil İbrahim Yılmaz ve Duru Babayiğit'in de 2024 Techno 293 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi ve bayrağımızı gururla temsil ettiklerine vurgu yapan Başkan Ergin, "Tüm milli gururlarımızı, antrenörleri Buğra Kandiş’i ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Su sporları merkezi Ayvalık, milli yıldızlar yetiştirmeye devam edecek," dedi.




