FİNANS EKSPRES

Bakan açıkladı: Bütçe açığı 25.2 milyar TL!

Abone Ol



"YIL SONUNA KADAR  VERGİ ARTIŞI YAPILMAYACAK"

Bakan Naci Ağbal, yılsonuna kadar vergi artışı olmayacağını kaydetti.  Ağbal, " 2017 yıl sonuna kadar  vergi artışı yapılmayacak. Enflasyona etki edecek vergi ayarlamalarından kaçınıyoruz" dedi.


AÇIK OCAK HAZİRAN ARASI 25. 2 MİLYAR TL

Maliye Bakanı Naci Ağbal Ocak- Haziran 2017 bütçe gerçekleşme rakamlarını açıkladı. Ağbal, " 2017 Haziran ayında bütçe giderlerimiz 57.7 milyar lira,  bütçe giderlerimiz 56.4 milyar lira , bütçe gelirlerimiz 43. 9 milyar lira, vergi gelirlerimiz ise 36. 4 milyar lira olarak gerçekleşti. Ocak Haziran dönemine ilişkin  bütçe açığı ise 25. 2 milyar lira olmuştur. Ocak- Haziran döneminde bütçe giderleri 324. 4 milyar lira , faiz hariç giderler 297.4 milyar lira. Faiz giderleri 27  milyar lira, bütçe gelirleri 299.2 milyar lira. Vergi gelirleri ise 246. 1 milyar liradır. Bu sonuçlara göre ilk 6 ayda gerçekleşen bütçe açığı yılın başında hedeflediğimiz bütçe açığının yüzde 53. 9'u oranındadır " ifadelerini kullandı.


"SPOR CAMİASINDA MALİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEF BU"

Maliye Bakanı Naci Ağbal,  sporun vergilendirilmesi için spor Bakanlığı ve klüplerle çalışma yapıldığını belirtti.  Ağbal, "Spor camiasında mali sürdürülebilirlik hedef bu. Bu nedenle çalışma yapılıyor. Bugünü kurtarmak adına birtakım taleplerde bulunmayın.  Önce hep beraber spor finansmanını kalıcı reform çalışması yapalım, kişilere bağlı olmaktan çıkan mekanizmalar olsun. Bizde böyle bir mekananizmanın oluştuğunu görürsek destek sağlarız " diye konuştu.