Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde fahiş fiyatla beton satan firmalara sert tepki gösterdi. Bakan Kurum, “5 bin TL’ye beton mu olur? Böyle bir şey yok!” diyerek, fırsatçılığa karşı net bir duruş sergiledi.
Fırsatçılığa geçit yok!
Bakan Kurum, beton fiyatlarının 5 bin TL’ye kadar yükselmesi durumunda firmaların kapatılması talimatını verdi. "Eğer 5 bin TL’ye beton döküyorlarsa, kapatın gitsin," diyerek, bu tür fırsatçılığın kabul edilemez olduğunu belirtti.
Bakan Kurum, beton fiyatlarının 2 bin 500 TL’yi geçmemesi gerektiğini belirterek, “Hadi 2 bin 500 TL’ye kadar olabilir, ama 5 bin TL olamaz” dedi. Ayrıca, fiyat artışının normal şartlarda 1.800 TL ile 2.200 TL arasında olması gerektiğini vurguladı.
Bakan Kurum, İkizce bölgesindeki kamulaştırmalarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Taleplerin karşılanması için bir komisyon kurulması talimatı verildi ve bu sürecin sıkı bir şekilde takip edileceğini belirtti.