Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 23 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlerin yasa dışı yollardan Midilli Adası'na gitmeye çalıştıkları tespit edilirken, bu kaçışa aracılık ettikleri iddiasıyla 2 insan kaçakçılığı şüphelisi de gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen para ve suç unsurları da dikkat çekti.

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında 9 kişi gözaltında
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında 9 kişi gözaltında
İçeriği Görüntüle

Operasyonun detayları

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ayvalık'ta yasa dışı geçişleri engellemeye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyon, 2 ayrı araca yönelik gerçekleştirildi ve Midilli Adası'na gitmeye hazırlanan 23 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Araçlara el konulurken, göçmenler güvenlik önlemleri altında yediemin otoparkına çekildi.

İnsan kaçakçılığı şüphelileri gözaltında

Operasyonun ardından, kaçakçılıkla bağlantılı olduğu öne sürülen 2 kişi de gözaltına alındı. Şüpheliler Ö.A. (42) ve S.K. (28), göçmenlerin yasa dışı geçişlerine yardımcı olmakla suçlanıyor. Yapılan aramalarda, zanlıların üzerinde suçtan elde edildiği değerlendirilen 52 bin 600 lira, 60 dolar ve 145 avro para ele geçirildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, yasal işlemler için İl Göç İdaresine teslim edildi.

Kaynak: AA