İZMİR EKSPRES

Başbakan İzmirliler'i arayacak

Abone Ol


Mövenpic Otel'de Cumartesi günü saat 16.00'daki mitingle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, miting alanına 200 bin kişinin gelmesini beklediklerini açıkladı. Akay, "İzmir tarihi bir mitinge hazırlanıyor. İzmir şimdiye kadar tarihinde görmediği ve hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir mitingi İzmir'de yapacak" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haftasonu İzmirlilerle buluşacak. İzmirle ilgili projelerini de açıklayacak olan Başbakan Erdoğan'ın seçim mitingi için 15 gündür tüm parti teşkilatlarının yoğun bir hazırlık içinde olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, vatandaşların 5 bin otobüsle alana taşınacağını söyledi.

Basın mensuplarına mitingle ilgili son 15 gündür yoğun bir hazırlık yaptıklarını dile getiren Akay, "Sayın Genel Başkanımızı yaklaşık 200 bir kişiyle ağırlamak istiyoruz. İzmir tarihinde görmediği ve hiçbir siyasi partiye nasip olayan bir mitingi yaşayacak" dedi.

3 milyon seçmene mektup

Akay, miting hazırlıkları hakkında da bilgi verdi: "400 bin adet içecek pet su, 120 bin şapka, bayrak ve flama ilçe başkanlıklarımıza tanıtıldı. Sayın Genel Başkanımızın sesinden 1.5 milyon kişiye sesli mesaj gönderildi. 3 milyon 200 bin seçmene mektup gönderildi. İzmir körfezinde 150 civarında tekne denizden gösteri yapacak. Rüzgar durumuna göre bir adet zepling havada bulunacak. Teşkilatımızın coşkusunu görünce bir hayli memnun olduk."

Başbakan'dan sesli mesaj

Miting öncesinde 1.5 milyon İzmirliye sesli mesaj gönderileceğini anımsatan Akay, mesajda Başbakan Erdoğan'ın İzmirlilere kendi sesiyle ve '2023 bizim hedefimiz, lider olma yolunda ilerlesin ülkemiz' müziği eşliğinde sesleneceğini belirtti. Akay, sesli mesajın ilk bölümünde Başbakan Erdoğan'ın, "İzmir'in güzel insanları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İleri demokrasi için, büyük Türkiye için, marka şehir İzmir için, 4 Haziran Cumartesi saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı'nda buluşalım" diyeceğini dile getirdi.