İZMİR EKSPRES

Başkan Sındır’a Avrupa’da önemli görev

Abone Ol


Genel Kurul’daki, ‘Başkanlar Forumu Özel Oturumu’nda, Bornova’daki enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği konusundaki çalışmaları anlatan Başkan Sındır’ın Energy Cities’e üye olduktan sonra kısa süre içinde ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nı hazırlayarak çalışmalara başlaması büyük takdir topladı. Dünya genelindeki 7 belediye başkanından biri olarak sunumunu gerçekleştiren Başkan Sındır, Genel Kurul’daki yönetim kurulu seçimlerinde de aday gösterildi. Sındır, pek çok Avrupalı belediye başkanı ve dünya genelindeki yerel yönetimlerin temsilcilerinin oylarıyla Energy Cities Yönetim Kurulu’na (Energy Cities Board of Directors)  seçildi.

Avrupa Birliği’ne bağlı pek çok komisyon ve kurulda aktif bir şekilde görev alarak Türkiye’deki belediyeleri temsil eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bundan böyle Avrupa’nın enerji politikaları hakkında Türkiye’den bir belediye başkanı olarak belirleyici olacak.

BORNOVA’DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Bornova Belediyesi’nin enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği alanındaki çalışmaları kısa sürede başlatması dikkat çekti. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbondioksit salımını 2020 yılına kadar en az yüzde 20 oranında düşürmeyi taahhüt eden Bornova Belediyesi, bu alanda önemli adımlar attı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kısa adı Energy Citie’e üye olarak enerji verimliliğini artırma konusunda ciddi çalışmalar başlattı. Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlandı. Bu plan kısa süre önce Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi Merkezi’ne sunuldu.