İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen "B40 Balkan Kentleri Ağı" toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. "Geleceğin Şehirleri İçin Kapasite Geliştirme" oturumunda konuşan Başkan Tugay, İzmir olarak Balkan ülkeleriyle ortak projelerde liderlik etmeye hazır olduklarını belirtti.

İzmir, B40 Ağı'nda liderliği hedefliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, B40 Balkan Kentleri Ağı toplantısında yaptığı konuşmada, şehirlerin uluslararası düzeyde sesini daha güçlü duyurabilmesi için somut projelere odaklanılması gerektiğini vurguladı. B40 gibi platformların, şehirler arası dayanışma ve iş birliğini artırma noktasında büyük bir fırsat sunduğunu belirten Başkan Tugay, B40’ın kurumsal kimliğinin daha fazla temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Vekili Benzer LGS şampiyonlarını ağırladı
Başkan Vekili Benzer LGS şampiyonlarını ağırladı
İçeriği Görüntüle

Başkan Tugay ayrıca, "B40 kentleri arasındaki beyin dolaşımını artırarak, şehirlerimize dijital bağlar ve yeni fırsatlar yaratmak istiyoruz" diyerek bölgesel işbirliğine dair vizyonunu paylaştı. Ayrıca, yaratılacak ortak çözüm laboratuvarları ile yerel yönetimlerin daha verimli hale gelmesini sağlayacaklarını belirtti.

07.12.2024 572D9579 C43D 4A8C 969A 06D4E0Bc8B03

Beyin dolaşımı: Dijital pasaportlarla yeni bir dönem

Başkan Tugay, konuşmasında beyin dolaşımı kavramına da dikkat çekti. Pandemi sonrası şehirler arası güçlü bağlantıların oluştuğunu belirten Tugay, dijital teknolojilerin iş gücünü artık şehirlerden bağımsız hale getirdiğini söyledi. Tugay, Euro-Akdeniz ve Balkan Coğrafyası'nın dijital bağlantılarla daha da güçlendirilmesi gerektiğini savunarak, B40 kentleri arasında “dijital pasaport” benzeri bir mekanizmanın kurulmasını önerdi. Bu sayede şehirler arasında daha hızlı adaptasyon ve iş birliği sağlanabileceğini belirtti.

07.12.2024 0A934527 D1A4 43F9 B82F 3010E74463A0

B40 Ağı'nın hedefleri ve gelişimi

B40 Balkan Kentleri Ağı, 2021 yılında kuruldu ve şu anda 70 üye kente ulaştı. Başkan Tugay, B40’ın uluslararası tanınırlığını artırarak, Balkan şehirleri arasında daha güçlü bir dayanışma ve iş birliği kurulmasına öncülük etmeye hazır olduklarını belirtti.

07.12.2024 B266B850 C98C 43C7 8400 284A5A6E7E75

Kaynak: BÜLTEN