Başkanlık olmaz ise kargaşa olur, başkanlık olmaz ise ekonomi bozulur, başkanlık olmaz ise istikrar olmaz. Başkanlık olmaz ise çiçekler açmaz, yağmur yağmaz, kuşlar uçmaz, alimallah kış gelmez de yanarız bu yaz sıcağında...

"Ben mi yanlış düşünüyorum acaba" diyorum. Bu soruyu sık sık soruyorum kendime. Çünkü bize biat etmeyi değil, soru sormayı, eleştirel gözle bakmayı, gerçeği aramayı ve onu her şartta söylemeyi öğrettiler. Bugün tam olarak uygulanmasa da mesleğimizin yani gazeteciliğin gereği de bu, bizim görevimiz bir şeyleri gizlemek değil, ortaya çıkarmak, onu görünür kılmak. Malcom X'in ünlü bir sözü vardır, mutlaka duymuşsunuzdur, "Eğer dikkatli olmazsanız, gazeteler sizin mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise sevmenizi sağlar."
Sahi dikkat ettiniz mi, medya sizlere kimi mazlum olarak gösteriyor, kimleri zalim? Neler oluyor bu ülkede diye sordunuz mu hiç, soruyor musunuz?  Bu kargaşa, bunca ölüm, bu kin, bu nefret neden? Kim büyütüyor bu yangını? Ve belki de bugünlerde sorulması gereken en önemli soru şu: Başkanlık olsaydı yani o 400 vekili verseydik "sorunsuz çözülür müydü bu iş", bu kaos ortamı yaşanır mıydı?

Sizi bilmem ama ben sordum, sürekli soruyordum ki sorumun cevabı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Müezzinoğlu, önceki gün Bursa'da yaptığı konuşmada, "Türkiye, yapmak isteyenlerle bozmak isteyenler arasındaki bir çatışmanın, sıkıntısının sürecini yaşıyor. 10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanı yerine başkan seçmiş olsaydık ( Milletvekili seçiminde başkan nasıl seçiliyor?), Türkiye bugünkü kaosu yaşayacak mıydı? Yaşamayacaktı" diye konuştu. Bu sözlerin tehdit mi yoksa itiraf mı olduğu kararını size bırakıyorum. Ben şunu sormak istiyorum, bu söz sizce de bir gerçeği ortaya koymuyor mu? Başkan seçseydik tüm bunlar, bu kaos yaşanmayacaktı demek ne anlama geliyor? Ne yani, sırf biri başkan seçilmedi diye mi düşüyor Mehmetler bir bir toprağa? Sayın Müezzinoğlu ne demek istiyorsunuz? Biraz daha açık olur musunuz? 
Milli iradeyi ağzınızdan düşürmediğiniz halde neden bugün milli iradeye saygı duymuyorsunuz? Neden "oy yoksa kaos var, ölüm var" diyorsunuz? Milli irade, başkanlık sistemine karşı olduğunu 7 Haziran seçimlerinde açıkça ortaya koyduğu halde neden hâlâ "İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi tümden değişti" denilerek milli irade yok sayılıyor?

Sorulacak çok soru var. Şimdi soru sormak sırası sizde; susmayın, iradenizi ortaya koyun, yaşananlar üzerine biraz olsun düşünün. Ancak o zaman göreceksiniz "yapıyorum" diyerek bir şeyleri bozmak için her yolu mübah sayanları. Neden birilerinin seçmene hakaret yağdırma yarışına girdiğini...
Ancak o zaman... Başkanlık şart! Yoksa kaos var, yoksa bakın neler oluyor diyenlerin aslında ne demek istediğini...
Sizce de apaçık ortada değil mi?