Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin yaşamını yitirdi
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

Müziği, mizahı ve kahkaha dolu bir karmaşayı aynı sahnede buluşturan eser, yeni sezonun ilk temsilinde 17 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Bornova Necdet Aydın Sahnesi’nde seyircisini karşılayacak.

İlk kez 1985 yılında sahnelenen, 25’i aşkın ülkede ve 16 farklı dilde seyirciyle buluşan Bir Tenor Aranıyor, 40 yılı aşkın süredir popülerliğini koruyor. Londra ve New York sahnelerinden dünyanın farklı ülkelerine uzanan eser, kazandığı ödüller ve uluslararası başarısıyla komedi tiyatrosunun sevilen örnekleri arasında yer alıyor.

Sahne hazır, tenor nerede?

1930’ların Amerika’sında geçen hikâye, dünyaca ünlü İtalyan tenor Tito Merelli’nin “Otello” operasını seslendirmek üzere bir opera kumpanyasına konuk olmasıyla başlıyor. Ancak beklenmedik gelişmeler, sahne arkasındaki bütün planları altüst ediyor. Birbirine karışan kimlikler, gizlenen gerçekler ve giderek büyüyen karmaşa, müzik ve mizahın buluştuğu yüksek tempolu bir komediye dönüşüyor.

Barış Meydan’ın rejisiyle sahneye taşınan eserin orkestra şefliğini Gökmen Fahlioğulları üstleniyor. Yapımın dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Sevcan Yenihayat Horozgil, koreografisi Şebnem Şenel, ışık tasarımı Emre Yürekli ve projeksiyon tasarımı Ahmet Şeren imzası taşıyor. Orkestranın konzertmeisterliğini ise Alp Ayvazoğlu üstleniyor.

İZDOB opera sanatçılarının dönüşümlü olarak sahne aldığı eserde Max Garber rolünü Tankut Eşber ve Barış Veral, Tito Merelli rolünü Murat Direk ve Mehmet Alp Özkazanç, Henry Saunders rolünü Cihan Özmen ve Başar Ünal canlandırıyor. Maria Merelli rolünde Seda Kırankaya ve Özdecan Olkun, Maggie Saunders rolünde Esra Kocatürk ve Burcu Ömür Özcan, Diana Divane rolünde Cherin Fidan ve Seda Yeleser, Julia rolünde Derya Kırcalı Gürlük ve Çiğdem Tezişçi, Bell Boy rolünde ise Görkem İbrahim Özcan ve Bekir Baytekin yer alıyor.

İki perde ve Türkçe olarak sahnelenecek eser, 17 Ekim Cumartesi saat 15.00, 19 Ekim Pazartesi saat 20.00, 14 Kasım Cumartesi saat 15.00 ve 16 Kasım Pazartesi saat 20.00’de Bornova Necdet Aydın Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Bir Tenor Aranıyor temsillerinin biletlerine Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi gişesinden ve Biletinial üzerinden ulaşılabilir.

Eserle ilgili ayrıntılı bilgiler, temsil takvimi ve İZDOB’un diğer etkinlikleri operabale.gov.tr adresinde ve kurumun resmî sosyal medya hesaplarında yer alıyor.