LİFE EKSPRES

Bir yıl sonra 1 asırlık olacak

Abone Ol
Karşıyaka'da yaşayan ve 29 Mart'ta, 99 yaşına girecek Firdevs Ortanca için kızları ve torunları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü akşamı yaş günü kutlaması düzenledi. Ortanca'nın evindeki kutlama kapsamında, iki kızı, en küçüğü bir aylık olmak üzere toplam 10 torunu bulunan yaşlı kadın için, üzerinde fotoğrafı da bulunan bir pasta kesildi.
Atatürk'ü 7 yaşındayken, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, at sırtında görmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan bir asrı devirmesine kısa süre kalmasına rağmen sağlıklı görünen Firdevs Ortanca, hiçbir hastalığı bulunmadığını söyledi. Ortanca, şöyle dedi:
"Allah, bana ne kadar ömür verirse o kadar yaşarım. Tansiyonum bile yok. Hayatımda üzüntülere pek yer vermedim, hep yaşamı sevdim. Çevremdekilerin de mutlu olması için çaba harcadım. 1914 Yılında dünyaya geldiğim Ödemiş'te evimizde yoğurdumuzu, hatta sabunumuzu bile doğal olarak kendimiz yapardık. Sabahları tereyağı, peynir, yumurta, bal yerim, sebze ve et yemeklerini de severim. Beslenmeme çok dikkat ederim. Kızlarım ve torunlarım bana doğum günü sürprizi hazırlamışlar. İlk kez doğum günüm kutlanıyor. Aslında 29 Mart 1914 doğumluyum, Kadınlar Günü nedeniyle kutlamayı biraz öne çektik."
İki kızından Nebahat Kar'ın 75, Nermin akbay'ın 69 yaşında olduğunu söyleyen Firdevs Ortanca, "Allah onlara da çocukları ve torunları ile birlikte uzun ömürler versin" dileğinde bulundu.