İzmir'de Birlik Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete karşı basın açıklamasında bulundu. İzmir Eğitim Diş Hastanesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlıkta şiddete karşı çözüm üretmesi gereken makamların sağlıkta şiddetin arttırdığına yönelik istatistikler yayınlandığını ve  yetkililerin sadece seyrettiğini öne sürdü.

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Gençlik Çalıştayı'na Katıldı Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Gençlik Çalıştayı'na Katıldı


Sağlıkta şiddet meşrulaştırılıyor

Sağlık çalışanlarına şiddeti önlemenin yolunun, sosyal medya paylaşımı yaparak kınama olmadığını belirten Doğruyol, "Sağlık hizmeti sunarken,  ne zaman şiddete uğrayacağız, korkusuyla, endişesiyle hizmet vermeye çalışmanın psikolojisini anlatmak mümkün değildir. Maalesef sağlıkta şiddet sağlık çalışanlarımızın çalışma şevkini elinden almış, moral ve motivasyonunu da bitirmiştir. Sağlıkta şiddetle mücadele etmeyenler, gerekli tedbirleri almayanlar, sağlıkta şiddeti bilmem, görmem, duymam diyerek üç maymunu oynayanlar, maalesef bu gün sağlıkta şiddetin meşru hale gelmesine sebep olmuşlardır" dedi.

"Sağlık çalışanları katlediliyor seyrediyorsunuz"

Doğruyol açıklamalarının devamında ise "Sağlık çalışanları dayak yiyor seyrediyorsunuz. Sağlık çalışanları kamu hastanelerinden istifa ediyor seyrediyorsunuz. Sağlık çalışanları yurt dışına çalışmak için gidiyor seyrediyorsunuz. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, sağlık çalışanları darp ediliyor, katlediliyor yine seyrediyorsunuz. Artık yeter. Seyretmeyi bırakın. Bunca olumsuzluğa rağmen sağlıkta şiddetle ilgili ne bir düzenleme yapılmıştır. Ne de, bir tedbir alınmıştır. Hastane girişlerine X Rey cihazları koymakla, Beyaz Kod’un yanına birde Gri kod eklemle sağlıkta şiddeti önleyemezsiniz. Vatandaş üzerinde hiçbir etkisi olmayan, şiddete uğrayan sağlık personelinin hakkını aramak için başvuruda bulunduğu Beyaz Kod uygulamasından da vazgeçin. Beyaz Kod uygulamasına başvuran sağlık personelinin mahkemelerde hak aramaya çalışması, defaten mahkemelere gidip gelmesi, şiddete uğrayan sağlık personellerinin Beyaz Kod vermelerinin de önüne geçmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: EMİR ÇETİNTAŞ