Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, genç iletişimcilerle yapılan buluşmada, yapay zeka ve dijital dönüşüm konularına dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İnternetin bilgiye eşit şekilde erişimi sağladığına vurgu yapan Güven, katılımcıları yapay zeka konusunda bilinçlendirmeye çağırdı.

Güven, konuşmasında yapay zekanın etkilerine de değindi. Yapay zekanın gelecekte iş dünyası ve iletişimcilik alanında nasıl bir rol oynayacağını tartışarak, "Yapay zeka bizim bundan sonraki bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek" ifadelerini kullandı. Yapay zekanın iş yapış biçimlerini değiştireceğini ancak bunu iyi kullananların avantaj sağlayacağını belirtti.

Apple'ın Swift Student Challenge etkinliği ve genç geliştiriciler Apple'ın Swift Student Challenge etkinliği ve genç geliştiriciler

Güven'in açıklamalarına göre, yapay zeka kullanımına adaptasyon, gelecekte insanların bölüneceği iki gruba işaret ediyor: yapay zekayı kullananlar ve kullanmayanlar. Güven'e göre, bu dönüşümün hızına ayak uydurabilenler, geleceğin iletişimcilik ve iş dünyasında öne çıkacak.

Genç iletişimcilerin yapay zeka konusunda bilinçlenmesi ve teknolojinin sunduğu imkanları doğru kullanabilmesi, geleceğin iletişim dünyasında başarılı olmaları açısından kritik bir öneme sahip. Güven'in vurguladığı gibi, yapay zeka ile uyumlu çalışabilme yeteneği, iletişimcilerin rekabet avantajı elde etmelerini sağlayacak.

Bu buluşma, geleceğin iletişimcilik alanında karşılaşılacak dönüşümler ve yapay zekanın rolü hakkında genç iletişimcilerin bilinçlenmesine önemli bir katkı sağladı.

Whatsapp Görsel 2024 05 06 Saat 16.38.16 11309960

Editör: Egemen Sayın