SAĞLIK

Bol bol karpuz yiyin çünkü...

Abone Ol


''Karpuz, kansere karşı koruma özelliği olan laykopen maddesi bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Kansere yol açan en büyük nedenlerden biri, doku ve organların zararlı maddeler nedeniyle hasar görmesidir. Laykopen maddesi ise antioksidan özelliği olduğu için, serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Laykopen, doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. Bu nedenle karpuz, kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir.''

Doç. Dr. Betül Çiçek, A ve E vitaminlerinin vücudu kansere karşı en fazla koruyan vitaminler olduğunu da belirterek, ''A ve E vitaminleri vücudumuzu kansere karşı korur ama, karpuzda bulunan laykopenin kansere karşı koruyuculuğu A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazladır'' diye konuştu.