Bucalılar Sosyal Dayanışma Sayfa Platformu, yakacak almaya maddi gücü yetmeyen ailelere destek olmak amacıyla “Askıda Kömür” kampanyasını başlattı. Kampanya, kış soğuklarının etkisini artırdığı bu günlerde dayanışma ruhunu Buca’da daha da güçlendirdi.
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, kampanyaya destek vererek 40 aileye kömür yardımı yaptı ve kampanyanın ilçede çığ gibi büyüyeceğine inandığını belirtti.

“Tüm vatandaşları dayanışmaya davet ediyorum”
Başkan Duman, kampanyanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu soğuk günlerde askıda kömür kampanyasına destek olmak, ihtiyaç sahibi aileler için çok değerli. Maddi durumu elverişli olan tüm Bucalı hemşehrilerimizi bu anlamlı dayanışmaya ortak olmaya çağırıyorum. Eminim ki Buca’nın sıcak dayanışma ruhu, bu kampanyayı çığ gibi büyütecek.”

“Dar gelirli ailelere can suyu”
Kampanyanın öncülerinden Buca Belediyesi Meclis Üyesi Eşref Dinçtürk, askıda kömür uygulamasının ilçede 6 yıldır devam ettiğini belirterek, “Bu yardım, dar gelirli aileler için adeta bir can suyu olacak. Tüm vatandaşlarımızı kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Bağıştan yararlanmak isteyen vatandaşların, Menderes Mahallesi 108 Sokak’taki İZYAK Ofisine başvurması gerektiği açıklandı.





