Çeşme Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, işçiler sandık başına giderek verilen teklifi kabul etti. Belediye Başkanı Lâl Denizli, işçilerin yanında olduklarını belirterek, sözleşmenin herkes için hayırlı olmasını diledi.
Çeşme Belediyesi ve Genel İş Sendikası anlaşmaya varıldı
Çeşme Belediyesi ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube arasında yapılan uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Belediye tarafından yapılan teklifin kabul edilmesinin ardından anlaşma sağlandı. Sandık başına giden işçiler, belediyenin sunduğu teklife yüksek bir oranla onay verdi.
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli'den açıklama
Toplu iş sözleşmesinin ardından bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, tüm işçilerin yanında olduklarını vurguladı. Denizli, "Yüksek enflasyon şartlarında işçilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu sözleşmenin tüm çalışanlar için hayırlı olmasını diliyorum. Çeşme’miz için hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Başkan Denizli, sözleşmenin Çeşme halkı için de önemli bir adım olduğunu belirterek, bu sürecin işçilerin refahı için olumlu bir gelişme sunduğunu ifade etti.
İmza töreni Çeşme Belediyesi'nde gerçekleşecek
Toplu iş sözleşmesinin imza töreni, Çeşme Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Lâl Denizli ve belediye emekçilerinin katılımıyla gerçekleşecek. Çeşme Belediyesi'nin verdiği teklifin işçiler tarafından onaylanmasının ardından, sözleşme resmi olarak bağıtlanmış oldu.





