CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından ortak çağrı: 45 gün içinde kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan yönetim krizinin ardından CHP’li büyükşehir belediye başkanları ortak açıklamayla dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Aralarında Mansur Yavaş’ın da bulunduğu belediye başkanları, partinin seçilmiş yönetimine destek verdiklerini açıklarken, en geç 45 gün içinde olağanüstü kurultayın toplanması çağrısında bulundu.

Özgür Özel’e destek mesajı

Yayımlanan ortak açıklamada, kurultaya ilişkin yargı sürecinin partiyi yıpratma amacı taşıdığı görüşü savunuldu.

Açıklamada, CHP’nin birlik içinde bu süreci aşacağı vurgulanarak, seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel ve mevcut parti yönetimine destek mesajı verildi.

Ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Mutlak butlan kararının asıl amacının Cumhuriyet Halk Partimizi bölmek, parçalamak ve milletimizin iktidar değişimi umudunu zayıflatmak olduğunun farkındayız. Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları olarak partimizin seçilmiş Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in ve parti yönetimimizin yanındayız.”

Meclis'te yeni oturma düzeni belli oldu
Meclis'te yeni oturma düzeni belli oldu
İçeriği Görüntüle

45 gün içinde kurultay çağrısı

Belediye başkanları, yaşanan krizden çıkış için demokratik çözümün olağanüstü kurultay olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Partimizin selameti ve geleceği açısından olağanüstü kurultayımızın en geç 45 gün içinde toplanması gerektiği görüşümüzü kamuoyuna duyururuz” denildi.

Mansur Yavaş’tan polis müdahalesine tepki

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TBMM’de Özgür Özel ile görüştü.

Görüşme sonrası değerlendirmede bulunan Yavaş, CHP Genel Merkezi’ne yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi.

Yavaş, “Yüzyıllık bir partiye bu şekilde polisin girmesi son derece yanlış. Hoş olmadı” ifadelerini kullandı.

CHP’de gözler yeni sürece çevrildi

Parti içindeki kriz sürerken belediye başkanlarından gelen bu ortak açıklama, CHP’de bundan sonraki yol haritasına ilişkin tartışmaları daha da hızlandırdı.

Olağanüstü kurultay çağrısının parti yönetiminde nasıl karşılık bulacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haber Merkezi