ŞENOYAR YENİDEN CHP'DE

CHP’de yaşanan mutlak butlan sürecinin ardından Özgür Özel liderliğinde YENİ Parti’nin kurulmasıyla siyasi hareketlilik sürerken, CHP Tire eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar yeniden CHP’ye döndü.

2021 yılında dönemin CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi tarafından görevden alınan Şenoyar, CHP’ye yeniden katılmak için dört yıl mücadele ettiğini ancak çeşitli nedenlerle engellendiğini savundu.

Şenoyar, “Partime geri döndüm” dedi.

“TÜZÜĞE BAKAN VAR MI?”

CHP’den ayrılıklar ve YENİ Parti’nin kuruluş sürecinin doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirten Şenoyar, CHP’nin geçmişi ve tüzüğü üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Şenoyar, “Meydanda 30 bin kişiyi bir araya topladık yerine sevinmek yerine dert iktidara sahip olmak olmalı. Partinin analizlerinin 1923’ten beri iyi yapılması gerekiyor. Partiyi birinci parti yaptıklarını söylüyorlar ama başarılı mıydı?” ifadelerini kullandı.

2014 sonrasında CHP’yi yönlendiren bir kadronun bulunduğunu savunan Şenoyar, YENİ Parti’ye katılanların parti tüzüğünü ve yapısını incelemesi gerektiğini söyledi.

Şenoyar, CHP’nin Atatürk, üniter devlet yapısı ve altıok ilkelerine bağlı bir parti olduğunu belirterek, “Bugün YENİ Parti’nin tüzüğüne bakmadan giden kaç kişi var? Hiç bakan var mı? Ben CHP’ye sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“4 SENE UĞRAŞMIŞIM, NEDEN İSTİFA EDEYİM?”

CHP’ye yeniden üye olabilmek için dört yıl mücadele ettiğini belirten Şenoyar, kendisinin partiye alınmadığını savundu.

Şenoyar, “Zaten 4 sene boyunca partiye üye olamamışım. Özgür Özel, Veli Ağbaba, Deniz Yücel beni partiye üye yapmadılar” diye konuştu.

Geçmişteki görevlerine de değinen Şenoyar, “Benim hırsızlığım, ahlaksızlığım, partide rant işlerine bulaşmışlığım yok. 7 sene ilçe başkanlığı yaptım, 2 tane belediye başkanıyla çalıştım, 1 kuruş para almadım” ifadelerini kullandı.

İlçe başkanlığı dönemlerinde iki kez istifa ettiğini belirten Şenoyar, kasada 5’er milyon lira bıraktığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Şenoyar, CHP’ye dönüş sürecinde bir ay önce eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve yaşananları konuştuklarını belirtti.

Bakanlık açıkladı: Yatırımcılara yeni destek kapısı
Bakanlık açıkladı: Yatırımcılara yeni destek kapısı
İçeriği Görüntüle

Şenoyar, “Ben 4 sene uğraşmışım CHP’ye girmek için neden istifa edip bilmediğim yola gireyim?” diyerek YENİ Parti’ye katılmama kararını savundu.

Kaynak: SON MÜHÜR