Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı, bazı ilçe belediye başkan aday adayları ile belediye meclis üyeleri aday adayları il başkanlığı binasında basın açıklamasında bulunarak ön seçim istedi. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ve Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedef olan 'Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasının tek yolu, halkın kendi yöneticilerini seçebilme yetkisinin halka verilmesi yöntemi olan demokrasidir' diyerek bu nedenle Türkiye Cumhuriyet’ini kurmuş ve halkın yöneticilerini seçme yetkisini halka vermiştir. Adını 'Cumhuriyet Halk Partisi' olarak koyduğu partimizi kurmuş ve parti içerisinde demokratik seçimleri desteklemiş, halkın yöneticilerini kendilerinin direkt seçmelerine imkan sağlamıştır. Halkın yöneticilerini kendilerinin direkt belirlemediği yönetim modelinde, hepimizin içerisinde yaşadığımız olumsuz durumlar maalesef meydana gelmiş, Ülkemiz; siyasal ve ekonomik krizlerle mücadele etmek zorunda kalmıştır. Her seçim döneminde 'önümüzdeki dönem ön seçimle adayları belirleyeceğiz' denmesine rağmen, maalesef her seçim döneminde parti üyelerine sorulmadan, yerel yöneticiler farklı yöntemler kullanılarak belirlenmiştir" dedi.


DİĞER SİYASİ PARTİLERE DE ÖRNEK OLMALI


Ön seçimle belediye başkan adaylarının belirlenmesinin diğer partilere de örnek olacağını kaydeden Baltacı, "Yıllardır Genel Merkezimiz tarafından 'Bu dönem tüzük kurultayı yapılacak ve üyelerin katılacağı ön seçimle adaylar belirlenecek şartı eklenecektir' denmesi neticesinde ön seçimli olarak kendi yöneticilerimizi kendimizin belirleyeceği sevincini yaşamaktayız ve bu süreci heyecanla beklemekteyiz. Parti Yönetimde devamlılık ilkesi gereği, yapılacak olan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandığın gücünü bilen, yeni seçilen Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimizin bu konuda biz İzmir Cumhuriyet Halkı Partimize oy verenler ve üyelerimiz gibi istekli bir o kadar hassas olduklarını bilmek bizleri mutlu etmektedir. Bizler; Cumhuriyet Halk Partimizin kalesi olarak bilinen, İzmirli yurttaşlarımızın yönetiminde temsilcisi olmak isteği ile yola çıkan, Cumhuriyet neferlerinin yapacağı ön seçimli aday belirlenmesinin diğer siyasal partilere de örnek ve rol model olması amacımızdır" diye konuştu.

Kirayı ödeyemeyen yaşlıların tek çaresi huzurevi oldu! Kirayı ödeyemeyen yaşlıların tek çaresi huzurevi oldu!

"ÖN SEÇİME HAZIRIZ"

Baltacı sözlerinin sonunda ise "İzmir Halkı ve Cumhuriyet neferleri olarak ön seçim isteğimizi ve ön seçime hazır olduğumuzu, kazanan adayın arkasında kenetlenerek Cumhuriyet Halk Partimizin en yüksek oranda oy alarak, tekrar yerelde iktidar olmasını sağlayacağımızı değerli genel başkanımız ve değerli genel merkez yöneticilerimize bildirmek amacıyla bu basın açıklamasını sizlere sunuyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel  ve genel merkez yöneticilerimizin ülkemizin daha demokratik ve uygar bir hale gelmesi için yaptıkları çalışmalarda başarılarının devamını diler, bu toplu isteğimizin yerine getirilmesi için harcayacakları mesaide başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ